Túlvállaltam magam, hogy osszam be az időm?
Nem csinálom magamnak feleslegesen a programokat, muszáj ennyit vállalnom. Három faktra járok, magyar, angol, töri. Faktonként heti 3-400 oldalakat kell megtanulni, 3-4könyvet kidolgozni, reflektálásokat, elemzéseket írni, érettségi feladatsorokat megoldani. Ezen kívül kötelező indulnom magyarfaktosként az OKTV-n. Külön angol tanárhoz is járok, nyelvvizsga és érettségi miatt, plusz infótanár szintén érettségi miatt. És akkor még ott van a többi kötelező érettségitárgy is. Nagyjából így néz ki:
-november OKTV
-december nyelvvizsga
-április osztályozóvizsga
-május, június: infó és angol érettségi
Mit javasoltok, melyik időszakban mit tanuljak, mit hanyagoljak, hogy osszam be az időt, mivel mikor kezdjek el foglalkozni? Tudom, hogy egyetem így meg úgy, ne sírjon a szám, de 16 éves vagyok, hirtelen csöppentem bele a kemény munkába a 10.es aranyéletből, amikor semmit nem kellet tanulni, mégis négyes feletti átlagot kaptam. Már most idegbeteg vagyok, délutántól éjjelekig tanulok, nyomom magamba a kávét, és teljesen kilátástalan az egész, nem tudom, mikor mivel foglalkozzam, mivel érdemes, hogyan, hogy csináljak több időt, stb. A számomra felesleges, nem kötelező érettségi tantárgyakat így is elhanyagoltam egy kicsit - nem fogok megbukni - de nem elég. Nem tudom már tényleg, hogy merre hány méter.
Elnézést valakitől, ha számára idegesítő, nevetséges vagy felesleges a kérdésem, de kétségbe vagyok esve, nem tudom, mihez kezdjek, főleg, hogy a pontok is számítanak.
Köszönöm előre is a tippeket, tapasztalatokat!
16L
Nem értem a pánik hangulat okát, te írtad le milyen sorrendben mi lesz szóval van időd beosztani. 1.OKTV aztán nyelvvizsga utána info (a nyelvvizsga szintnél könnyebb az érettségi, szóval ha a nyelvvizsga megy akkor az info is menni fog). Töri és magyar fakt gondolom egy héten egyszer van szóval ha azt a 3-400 oldalt beosztos egy hétre rögtön nem is lesz olyan sok és még időd is marad mellette élni. Azt azért hozzátenném, hogy középiskolában óráról-órára tanulni nem olyan nagy meló.
Ha ezzel úgy érzed túlvállaltad magad egy kicsit bontsd szét a dolgokat pl nyelvvizsga februárban.
Még elég sok időd van a továbbtanulásig ha így haladsz egy csomó időt elvesztegetsz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!