Túlvállaltam magam, hogy osszam be az időm?
Nem csinálom magamnak feleslegesen a programokat, muszáj ennyit vállalnom. Három faktra járok, magyar, angol, töri. Faktonként heti 3-400 oldalakat kell megtanulni, 3-4könyvet kidolgozni, reflektálásokat, elemzéseket írni, érettségi feladatsorokat megoldani. Ezen kívül kötelező indulnom magyarfaktosként az OKTV-n. Külön angol tanárhoz is járok, nyelvvizsga és érettségi miatt, plusz infótanár szintén érettségi miatt. És akkor még ott van a többi kötelező érettségitárgy is. Nagyjából így néz ki:
-november OKTV
-december nyelvvizsga
-április osztályozóvizsga
-május, június: infó és angol érettségi
Mit javasoltok, melyik időszakban mit tanuljak, mit hanyagoljak, hogy osszam be az időt, mivel mikor kezdjek el foglalkozni? Tudom, hogy egyetem így meg úgy, ne sírjon a szám, de 16 éves vagyok, hirtelen csöppentem bele a kemény munkába a 10.es aranyéletből, amikor semmit nem kellet tanulni, mégis négyes feletti átlagot kaptam. Már most idegbeteg vagyok, délutántól éjjelekig tanulok, nyomom magamba a kávét, és teljesen kilátástalan az egész, nem tudom, mikor mivel foglalkozzam, mivel érdemes, hogyan, hogy csináljak több időt, stb. A számomra felesleges, nem kötelező érettségi tantárgyakat így is elhanyagoltam egy kicsit - nem fogok megbukni - de nem elég. Nem tudom már tényleg, hogy merre hány méter.
Elnézést valakitől, ha számára idegesítő, nevetséges vagy felesleges a kérdésem, de kétségbe vagyok esve, nem tudom, mihez kezdjek, főleg, hogy a pontok is számítanak.
Köszönöm előre is a tippeket, tapasztalatokat!
16L
Az a lényeg, hogy ne azt nézd, mennyi dolgod lesz az év során, hanem mindig csak az előtted álló feladatra koncentrálj. Ez azért jó, mert nem megy el sok időd a kétségbeeséssel.
Egyelőre foglalkozz csak az oktv-vel, meg kicsit a nyelvvel. Ha megvan az oktv, akkor csak nyelv. Persze a többi tárgyat is csináld, csak ne teljes gőzzel.
Ez lesz a nehezebb része, utána már laza lesz. Angolból annyi elég, amennyi a nyelvvizsgára kell,tehát lesz időd az infóra koncentrálni. Az nem para, én két hónap alatt felkészültem emelt szintűre szinte a nulláról, úgy hogy heti egy nap csak azzal foglalkoztam. 6 órát tanárral, 2-3 órát egyedül. Ötös lett :D
Ne aggódj, vészesnek tűnik, de hidd el, simán teljesíthető ez az év. Csak arra ügyelj, hogy ne parázz, mert az visszavet. Valamint tűzz ki egy napot (mondjuk vasárnap), amikor SEMMIT nem tanulsz. Ez nagyon fontos, mert így van ideje regenerálódni az agyadnak és feldolgozni a héten tanultakat.
ja egyetem alatt nem 300 hanem 3000 oldalakat kell megtanulni,
nekem 5,0 volt nulla tanulással jó gimiben
Előszöris a gyakszit hanyagold. Másodszor is, és harmadszor is.
Aztán pakold össze a fontossági sorrendet, írd be a naptáradba mikor mi van. De ne úgy nézz rá, mint egy hegyvonulatra, hanem mint egy sima egyszerű következő lépésre. Bele fogsz jönni simán, ne aggódj.
Ha van kutyusod, tedd a lista legelejére azzal a kikötéssel, hogy minden nap séta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!