Mi tudok csinálni, ha túlvállaltam magam?
Figyelt kérdés
Elhiszem, hogy vannak ettől nagyobb problémák is, de úgy érzem, hogy túl sok dologra kéne egyszerre koncentrálnom. Igaz "csak" egy OKJ-ra járok, de mellette 2 helyen dolgozom, járok vezetni (hamarosan vizsgázom), felsőfokú nyelvvizsgára készülök, ami decemberben lesz, plusz kiegészítő érettségire is kéne tanulnom, bioszból és kémiából szeretnék emeltezni, hogy jövőre felvegyenek az orvosira, ami idén nem jött össze. Mit tudok csinálni? Semmiről sem tudok lemondani, mert itthon anyagi problémák lettek, tehát kell a munka, a többi meg úgy gondolom egyértelmű, hogy nem tudom ott hagyni. Volt vkinek esetleg hasonló problémája? Hogy oldotta meg? (tudom, hogy az orvosin nehezebb lesz, de orvosi mellett nem fogok se vezetni, se dolgozni)2011. okt. 15. 17:15
1/8 anonim válasza:
húúúú hát ez nagyon durván hangzik :/
nos ha tényleg orvosira készülsz, feleslegesnek tartom ezt az OKJ-t, pláne hogy felsőfokúd lesz ami jelentős pluszpont nameg ugyis az egyik tárgyat emelten kell letenned, ja meg ha kom 2 emeltet akarsz akk meglesz a max pluszpontod szóval :)
am sors társak vagyunk, én is másodjára fogok próbálkozni hátha..
2/8 anonim válasza:
Nehéz a helyzet, de ne parázz. Én két diplomát szereztem munka mellett, és nyelvvizsgáztam is. Okosan kéne beosztani az időt, és azt megnézni, mi az, ami fontos (gondolom, az emelt szintű érettségi és a nyelvvizsga fontos), vezetésből meg a két munkahelyen meg kell próbálni taktikázni.
3/8 anonim válasza:
Ja, és az OKJ-n is csak a minimális sikerre törekedj...
4/8 A kérdező kommentje:
OKJ-ra azért mentem, hogy egyrészt ne essek ki a ritmusból másrészt, hogy diák maradhassak, de tanulunk kémiaát, anatómiát, mikrobiológiát és latint is, tehát csupa olyat, amit később hasznosítani is tudok, ezért nem szeretném nagyon elhanyagolni. Meg nagy része a biosz és kémia érettségire is jól jön, szóval ezért foglalkozom még azzal is. Hát próbálkozom mindennel törődni, persze most inkább a nyelvvizsga az első, remélem meg lesz elsőre, mert akkor egy teherrel kevesebb lesz a vállamon és jobban tudok koncentrálni a többire :)
2011. okt. 15. 18:49
6/8 A kérdező kommentje:
köszi :))
2011. okt. 15. 19:15
8/8 anonim válasza:
igazából ez a ne ess ki ritmusból, ez csak önfegyelem kérdése, de a többi érthető, mondjuk ja nekem szívás h nics már tanulói jogviszonyom xD
am nemtudok jobbat mondani tényleg kitartás, próbálj mindennek időt hagyni, beosztani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!