Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sehogy nem megy az angol...

Sehogy nem megy az angol nyelvtanulás, mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés
Évek óta tanulom az angolt de egyszerűen nem értem meg az élőbeszédet.Hiába hallgatom órákig az angol nyelvű csatornákat vagy nézek filmet angolul, nem tudom értelmezni amit mondanak ,olyan gyorsan hadarnak.Egy értelmetlen halandzsaszöveget hallok csak,olyan blablabla szintűt, nem hallom ki a szavakat a mondatokból ,vagy félreértem,ha mégis megértek néhány szót ,amíg elgondolkodom és eszembejut a magyar fordítása az adott szónak ,már 3 mondattal arrébb jár a beszélő.Ha írott szöveget kell értelmezni ott van idő azt le tudom fordítani nagyjából, meg ugye a szó írása adott azt be tudom magolni, de élőben teljesen más.Egyszerűen semmit nem fejlődök ezen a téren pedig már 5éve tanulom :(
2011. szept. 7. 09:01
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
100%

Én is hasonlócipőben járok, de nálam még rosszabb. Én is tanulom már 4 éve ezt a nyelvet, de az angol kiejtésem pocsék, de semmi, megtanulok egy szót azt tudom is kb 3 hétig és aztán kimegy a fejemből.

Amikor pedig olvasom a mondatot (az angol kiejtésem miatt mindenki kinevet), és ismerősnek tűnik a szó, már pont amikor kezd beugrani,akkor egy bunkó osztálytársam bekiabálja a szót és így tiszta hülyének néz engem az osztály, a bunkót pedig okosnak(pedig 2-3-mas tanuló úgy átlagba, én pedig 4-5)

Mondjuk ezzel nem sokat segítettem, de azért leírtam, hogy nem csak te vagy hülye az angolhoz. :(

2012. márc. 7. 19:06
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanígy voltam, ahogy te meséled!

Gimnázium első évében tévedésből haladó angol csoportba kerültem, nulla tudással. A kiejtésem csapnivaló volt, és hát piszokul le is voltam maradva a többiektől. Persze engem is folyton kinevettek, mikor hangosan kellett felolvasni, és emiatt olyan gátlásos lettem, hogy rettegtem az angolóráktól.

Én a következő megoldást találtam, és nekem ez használt:

Megkértem a tanárt (szerencsémre nagyon jó fej volt, és belement), hogy adjon nekem két hónapot. Kértem, hogy ez idő alatt ne szólítson fel órán egyáltalán, hagyja, hogy megbújjak a háttérben. Belement.

Ez alatt a két hónap alatt itthon, a saját módszeremmel (könyvolvasás, filmnézés, fórumozás.. - itt már egyszer kifejtettem, nem írom le megint) iszonyatosan rákapcsolva angoloztam. Semmi nyelvtan magolás, de gyakorlatilag az itthon töltött időm angolul telt.

Két hónap múlva aztán megkérdezte, felszólíthat-e. Angolul válaszoltam, hogy bármikor. :) Kapásból lefeleltetett, és akkora ötöst kaptam, hogy kb. kilógott a naplóból. Végig angolul beszélgettem vele. Onnantól kezdve a legjobb lettem a csoportban, és kis idő után állandóan külön feladatokat kaptam, nem is az osztállyal kellett haladnom. Pl. mikor nyelvtani szabályt vettek, hozott nekem egy ilyen kis könyvet, hogy olvassam el, és írjak róla egy fogalmazást óra végére. Imádtam az angolt innentől, az egyik kedvenc tárgyam lett!

Hozzáteszem, ez azért nem két hónap alatt lett így, már előtte is olvastam meg néztem filmet, csak még nem érkezett el akkor az ideje, hogy beszélni is tudjak. Ugyanis ezzel a módszerrel ez (sajnos?) később jön kicsit - de, mikor eljön, akkor hirtelen elég jól. Legalábbis ez nekem így működik. Így volt először a némettel, aztán az angollal, és most a spanyollal próbálom ugyanezt.

Csak azt tudom nektek tanácsolni, hogy találjátok meg a saját módszereteket (ami természetesen nem feltétlenül egyezik az enyémmel, bár szerintem érdemes kipróbálni), és mutassátok meg a csúfolódóknak, hogy ti lesztek a legjobbak!

Én drukkolok!! :)

2012. márc. 7. 19:30
 23/23 anonim ***** válasza:
Szia !!! Olyan mintha en irtam volna ki a kerdest, mert ugyanigy vagyok vele en is, pedig kulfoldon vagyok. Mert blablabla gyorsan beszelnek, es mire eljut az agyamig h mi is magyarul, mar a 3. Mondatnal jarnak mint te is irod. Na hogy megy neked azota?
2018. febr. 5. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!