Sehogy nem megy az angol nyelvtanulás, mit kellene csinálnom?
Természetesen az élőbeszédben megkéred, hogy ne hadarjon, akkor biztosan megteszi. :)
Egyébként sokszor élő beszélgetést könnyebb megérteni, mint filmet, hiszen akkor neked beszélnek, mutogatnak hozzá, stb.
Még egy tanácsom lenne: keress egy fórumot, rajongói oldalt, bármit, ahol angolul megy a csevegés. Kapcsolódj be, majd kezdjetek e-mailezni, MSN-ezni, akármit. Tehát kommunikálni.
Aztán később akár Skipe-on mikrofonnal, de ezt egyelőre nem tanácsolom, nem kell megijedni. :)
Ha már jóban vagytok, biztosan segítenek, emellett gyakorlod a nyelvet az írással is, és nem utolsó sorban ismerősöket szerzel. Egyszer úgyis össze tudjátok majd hozni a találkozót, és akkor mehet a beszélgetés. :)
Nyelvkönyvekhez a CD-t/kazettát sem érted? A nyelvkönyvek általában lépést tartanak azzal, mit ért meg a tanuló és azt talán könnyebb megérteni. A könyvek végén vannak tapescriptek, le van írva, mi hangzik el a hanganyagban, így a hangot hallgatva és a szöveget olvasva is lehet gyakorolni.
Ezen az oldalon, ha a videóra kattintasz, meghallgathatsz egy hírt angolul, és a videó alatt le van írva nagyjából a szöveg is, amit mondanak. Minden nap tesznek fel új híreket, úgyhogy ezen lehet gyakorolni, hallgasd minden nap! Először ne nézd a szöveget, másodjára már nézheted és akárhányszor meghallgathatod. Igaz, talán nem mindig olyan könnyű a szöveg.
Szerintem még csak nem találtátok meg a nektek megfelelő nyelvet és nyelvtanulási módszert. :)
Az embernek erre magától kell rájönnie, rendes nyelvórán nekem sem ment. (Majdnem megbuktam latinból az egyetemen.)
Magamtól meg tudom "tanulni", bár én inkább nem is nevezem tanulásnak, mert sosem magolok nyelvtant vagy szavakat, csak könyveket olvasok, filmeket nézek, fórumozok...
Jó, nem is úgy értettem...
De van, akinek nem megy az angol, inkább a német, vagy fordítva... Nem azt jelenti, hogy képtelen megtanulni a másikat, csak hogy van mindenkinek olyan nyelv, ami közelebb áll hozzá. Erre gondoltam.
De a módszer a fontosabb, mert természetesen minden nyelvet meg lehet tanulni, megfelelő módszerrel. És azt tényleg mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy hogyan megy a legjobban.
Én egyébként képtelen vagyok fordítani. Jól tudok beszélgetni angolul, spanyolul, de ha már fordítani kell, akkor csak hebegek.
Azt próbáltad már, hogy magadban angolul gondolkodsz? Pl. mész az utcán és mondod magadban: There is a shop. What a nice dress! That old lady wants to cross the road. Csak úgy fordítgatás nélkül, ami az eszedbe jut, nem baj ha hülyeség, az sem ha hibázol, csak hogy leszokj a fordításról.
sztem nézz magadba először, hogy vajon tényleg elég szorgalmas voltál-e eddig. én is hasonló cipőben járok,mint te, mondjuk még a gimi alatt valami csoda folytán középfokúra sikerült felhozni az angoltudásomat, aztán 4 évig hülye voltam és nem foglalkoztam a nyelvvel, aztán másfél év alatt csupán éppenhogy kicsivel középfok felett vagyok. na de nem is ez a lényeg, hanem hogy ezalatt a másfél év alatt is hiába jártam külön tanárhoz, meg nyelvtanfolyamokra - intenzívre is - az elért eredmény nem arányos az eltelt idővel. én is nézek filmeket meg hallgatom a bbc-t meg cikkeket olvasok, de nem olyan intenzitással, hogy az érjen valamit. most megint magántanárhoz járok, akivel azt csináljuk, hogy megcsinálunk egy hallgatós feladatot (vagyis én megpróbálom megcsinálni :P) aztán ellenőrizzük a megoldást, majd FELolvasom a tapescriptet, ha nem értek valamit, megbeszéljük (sztem azért 1-2 kulcsszót érdemes azért eleinte megnézni a szótárban...), majd újra meghallgatjuk. tudom, ez a nagyon dedós módszer, de talán ez ér valamit.
a nyelhasználattal is egyetértek, mert így fognak csak rögzülni benned a szavak! még ha nem is szótárazol (bár érdemes egyénként állítólag minden napra 10-15 szót olvasgatni munkába/suliba menet), akkor is csak akkor épül be a szókincsedbe a szó, ha használod.
nyelvi klubokat én is kerestem, egy ingyenes egyházi angolórára mentem el, de ott annyian voltak, hogy nem nagyon szólaltunk meg. én most egy külföldről hazajött barátommal, meg egy szintén a nyelvtudását fejleszteni akaró barátommal szoktam beszélgetni angolul, és velük sikerül annyira feloldódni, hogy folyékonyan tudok beszélni. amúgy csomót kell gondolkodnom bizonyos szavakon... persze nem beszélünk az eutanáziáról meg gazdaságról...:)
na mindegy, remélem, valami hasznosat ki tudsz szűrni a monológomból! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!