Egy kis német segítséget tudnál adni?
Figyelt kérdés
Hogy vannak ezek az asztalon, tóban meg ilyenek. Pl: auf dem tisch v den v der
Itt van valami olyan szabály, hogy mikor részes meg tárgyas a ragozás nem?
2011. szept. 1. 17:56
1/4 anonim válasza:
ha irány, akkor tárgyas, ha helyzet, akkor részes
falON an+Dat.
falra an+Akk.
2/4 anonim válasza:
van :) nem túl jól beszélek németül, de megpróbálok segíteni. tehát van a der, die, das névelők. ezek tárgyesetben: den, die, das. részesben: dem, dem, der. hogyha az asztalON vannak, akkor részes esetet használnuk, de ha azt mondjuk, h pl. rárakom az asztalra, akkor tárgyesetet. a főnévhez smi mást nem kell rakni, ilyenkor csak a névelőket kell változtatgatni. remélem, erre voltál kíváncsi :)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen erre voltam kíváncsi. Már régebben tanultam ezt, csak kiment azóta a fejemből. :S És tudom h naggyal van, csak lusta voltam! :D
2011. szept. 1. 18:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!