Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szeretnék segítséget kérni...

Szeretnék segítséget kérni abban hogy milyen indokokat írjak a kérelembe azért hogy ne járjak második idegennyelvre (Német-re)?

Figyelt kérdés

Kérelem a második idegennyelv eltörlésére.

12. évfolyamos végzős tanuló vagyok. 30 km-re lakok a sulitól és bejárós vagyok. Egyéb ötletek? segítsetek légy szíves nagyon fontos lenne...

2011. szept. 3. 00:09
 1/9 anonim ***** válasza:
más tantárgyaimban való eredményromlást idézne elő ha német vagy más, második idegenyelvet kellene huzamosabb ideig tanulnom,amit nem engehetek meg magamnak a közelgő érettségi vizsga miatt.:D
2011. szept. 3. 00:22
 2/9 anonim ***** válasza:
ilyen nincs. kötelező két nyelvet tanulni, akkor nem kéne németet ha lenne egy érettségid mondjuk horvátból, franciából stb és így kiváltaná a második nyelvet. (gondolom az angol az első nyelved) máshogyan nem lehet megoldani, hogy ne kelljen bejárnod.
2011. szept. 3. 10:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálunk volt egy gyerek, aki 10.-ben kérelmezte, tanulási nehézségekre hivatkozva, de ő vitt is papírt szakembertől, felmentették. Azt mondta az illetékes, erre 12.-ben nincs lehetőség, hiszen mire lefutna a procedúra, szinte mindegy is.

Ha mégis nagyon erőlködsz, menj el diszlexia meg diszgráfia meg ilyen vizsgálatokra.

Egyébként miért akarod ignorálni magad?

2011. szept. 3. 12:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát ez elég érdekes. Kíváncsi lennék én is az okra. Pedig csak neked származna hasznod a nyelvtanulásból.

Én is 2 nyelvet tanultam párhozamosan a gimiben, nem hiszem, h annyira megerőltető lenne.

2011. szept. 3. 14:28
 5/9 anonim ***** válasza:
nektek nem mindegy, hogy miért nem akar második nyelvet tanulni... ? nem az volt a kérdés.
2011. szept. 3. 15:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi szépen a segítséget. Am már 2 évet tanultam ez lenne a 3. Hát egyébként azért meg Kedd 8. órában lenne és azt a napot már így is 0.kal kezdem ergo 9 órám lenne is a könnyebb tantárgyakból. Illetve Kedd után Szerdán megint csak 8.ban vgézek... szóval tulajdonképpen az órarend miatt. egyébként jó hogy lehet tanulni meg minden csak most már azért 9 óra plusz még érettségire készülni az azért kicsit sok...:S am várom még az ötleteket :)
2011. szept. 4. 00:24
 7/9 anonim ***** válasza:
te tényleg ilyen értetlen vagy? nincsenek 'ötletek'. ha nem érettségizel le egy nyelvből ami kiváltja a németet akkor nem tudod abbahagyni a német tanulást. most ezt írjuk még le százszor.. ?
2011. szept. 4. 07:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Hogyha egy picit előbb merült volna fel a probléma, mondtam volna, hogy csinálj előrehozott érettségit egy nyelvből, és a választott tárgyadból, és akkor 12.-ben automatikusan nem kell ezekre az órákra bejárni.

Amúgy hogyha "csak" ennyi a problémád, hogy az órarend nem kímél titeket, nem fognak felmenteni, ha a többi osztálytársad túléli, neked is menni fog :)

2011. szept. 4. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát nálunk ugyan ez nem merült fel osztálytársakban, csak panaszkodni mertek, erre azt a választ kapták, hogy egyéni szocprobléma, lehet kollégiumban lakni, ha ez a probléma. Javaslom neked is.

Később a munkahelyeden se lesz ez jó kifogás, egyetemen se, sehol se. Üdv az életben. Az órák meg arra vannak, hogy felkészítsenek az érettségire.

Felmentést meg valóban később kapsz, mint érettségit. XD

2011. szept. 5. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!