Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik szó illik ebbe a mondatba?

Melyik szó illik ebbe a mondatba?

Figyelt kérdés

Ez az alap mondat:

"It was such a boring film that I almost fell asleep."

Átalakítva:

"Such was the ... of the film that I almost fell asleep."

A ... helyére mit kellene írni? Előre is köszönöm!

2011. aug. 28. 14:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Lehet. De a lényeg, hogy helyes-e.
2011. aug. 28. 17:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Nyelvtanilag, igen, de furcsa mondat.
2011. aug. 28. 17:16
 13/14 anonim ***** válasza:

... of the film

mindenképpen főnév kell, a co-text (vagyis a textual context) miatt!

A boring adj azt illetik vele ami/aki okozza, a bored adj azt illetik vele akinek okozzák, a boredom pedig noun...

Tehát itt más nem lehet, bármilyen hülyén hangzik is!

A tesztíró fejével gondolkozva eljutottam idáig, ezután vettem a fáradtságot, hogy spec.szűréssel guglizzak:-)))

És lőn, tényleg találtam ilyen mondatokat (nem pakisztániaktól:-D), de mint az a szövegkörnyezetből kiderül, elég költői megfogalmazás (mondhatni, amikor vkinek ilyesmi szóf*sása van, h: "és mivel a film maga oly unalmas vala..." :-D), nem valószínű, hogy hétköznapi beszédben összefut ilyesmivel az ember. Mint modottam, ÉN SEM EJTENÉK KI ILYET A SZÁMON! Fujj :-)))

2011. aug. 28. 17:23
 14/14 A kérdező kommentje:
:D:D Szerintem is furcsa amúgy. Köszönet mindenkinek a fáradozásért :D
2011. aug. 28. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!