Spanyolban többes másodikban is van hím-és nőnem, de ha vegyes a társaság, melyiket használom?
Első vagyok, bocsi, még annyit hozzátennék, hogy ezt persze így kell érteni:
- ragozásnál: vosotros (fiúk), vosotras (lányok), vosotros (vegyes)
- de a végződések egyébként és általában (pl. vuestro-vuestra) a mögötte álló szótól függnek, nem a személyektől. Ha a szülőknek azt mondod, hogy a "ti lányotok", akkor az vuestra niña, mivel a niña nőnemű, és itt az számít.
- ha azt mondod pl., hogy ők ketten, akkor így: los dos(fiúk), las dos (lányok), los dos (egy lány-egy fiú).
Remélem világos valamennyire, nem magyarázok jól nyelvtant. :) És remélem nem értettem félre a kérdésed, ha igen, akkor bocsi.
Nagyon szívesen! :)
Én sem rég kezdtem el, szóval nem lennék jó "tanár", de azért nyugodtan kérdezz, ha gondod van! :) Mi "spanyolosok" tartsunk össze! ;)
Mivel még én is viszonylag kezdő vagyok, lehet, hogy te is tudnál majd segíteni nekem. :)
Te miből, hogyan tanulsz? (Ha nem bánod, hogy kérdezősködöm. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!