Spanyolban a c betűt f-nek ejtik?
Egyes nyelvjárások e és i előtt [θ]-nek ejtik (mint az angolban a "th"-t), ezt valóban könnyű f-nek hallani.
de visszafelé is igaz, az f-et is könnyű sz-nek hallani.
régebben, mikor telefonos irodában dolgoztam, és el kellett kérni az ügyfél faxszámát, volt többször is, hogy visszakérdeztek, hogy milyen szakszámot adjanak meg?
pedig esküszöm, semmilyen beszédhibám nincs, gyönyörű tisztán ejtem a hangokat, de a telefonvonal torzít, ezért volt, hogy félrehallották.
köszönöm szépen a válaszokat!
itt hallottam az once, doce, trece, dieciséis... szavaknál
akkor ugye jó ha én c-nek ejtem?
C kiejtése E és I előtt: a kasztíliai irodalmi nyelvben az a "pösze" sz, ami az angolban pl. a three, thank you szavakban a th-val van jelölve. úgy kell ejteni, hogy a nyelvet elől a két fogsor közé tesszük és így sz-t próbálunk ejteni. Valóban, magyar fül sz-nek hallhatja, mert a magyarban nincs ilyen hang.
Viszont amerikai spanyolban és egyéb nyelvjárásokban simán magyar sz-nek ejtik.
Nem csak a C-t ejtik így E és I előtt, hanem a Z-t is mindig (pl. empeZar - kezdeni).
Nem E és I előtt a C-t K-nak ejtik pl. Caldo, blanCo, Cuando.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!