Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyolban a c betűt f-nek ejtik?

Spanyolban a c betűt f-nek ejtik?

Figyelt kérdés
2011. júl. 14. 00:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%
Tudnál erre egy példát írni? Mert nekem nem ugrik be ilyen szó. Általában sz-nek.
2011. júl. 14. 00:30
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Inkább "k"-nak és "sz"-nek.
2011. júl. 14. 00:33
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
nem, de az f és az sz hangok eléggé összekeverhetők, így nem csoda, hogy annak hallod.
2011. júl. 14. 01:01
 4/11 anonim ***** válasza:
58%

Egyes nyelvjárások e és i előtt [θ]-nek ejtik (mint az angolban a "th"-t), ezt valóban könnyű f-nek hallani.

[link]

2011. júl. 14. 02:34
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

de visszafelé is igaz, az f-et is könnyű sz-nek hallani.

régebben, mikor telefonos irodában dolgoztam, és el kellett kérni az ügyfél faxszámát, volt többször is, hogy visszakérdeztek, hogy milyen szakszámot adjanak meg?

pedig esküszöm, semmilyen beszédhibám nincs, gyönyörű tisztán ejtem a hangokat, de a telefonvonal torzít, ezért volt, hogy félrehallották.

2011. júl. 14. 02:54
 6/11 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat!

[link]

itt hallottam az once, doce, trece, dieciséis... szavaknál

akkor ugye jó ha én c-nek ejtem?

2011. júl. 14. 23:16
 7/11 A kérdező kommentje:
vagyis sz-nek és k-nak
2011. júl. 14. 23:17
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legjobb ha az "sz"-nél maradsz. Bár én nem vagyok tisztában a spanyol nyelv semmilyen szabályával, az "sz"-t abból szűrtem le, hogy rengeteg spanyol focit nézek, és ott a spanyol játékosok esetében annak is mondják a "c"-t :D
2011. júl. 14. 23:20
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi! :)
2011. júl. 14. 23:24
 10/11 anonim ***** válasza:

C kiejtése E és I előtt: a kasztíliai irodalmi nyelvben az a "pösze" sz, ami az angolban pl. a three, thank you szavakban a th-val van jelölve. úgy kell ejteni, hogy a nyelvet elől a két fogsor közé tesszük és így sz-t próbálunk ejteni. Valóban, magyar fül sz-nek hallhatja, mert a magyarban nincs ilyen hang.

Viszont amerikai spanyolban és egyéb nyelvjárásokban simán magyar sz-nek ejtik.

Nem csak a C-t ejtik így E és I előtt, hanem a Z-t is mindig (pl. empeZar - kezdeni).

Nem E és I előtt a C-t K-nak ejtik pl. Caldo, blanCo, Cuando.

2011. júl. 16. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!