Angolul melyik igével kell kifejezni azt, hogy "pénzt keres" (a munkája által)?
És kedves hozzászóló (és kérdező), csak hogy világosan lásd az árnyalatnyi különbséget:
I've been working here for 2 years.-
2 éve dolgozok itt (és még mindig tart a dolog)
I've worked here for 2 years.- 2 évig dolgoztam itt. (De már nem, itt az időt hangsúlyozom, h lehúztam 2 évet.
De ha azt hangsúlyozom, h már nem, akkor jön a use to segédige, amely múltbeli szokásokat vagy múltbeli állapotokat fejez ki:
I use to work here for 2 years.- régebben itt dolgoztam 2 évig(de már nem!)
Remélem már tiszta, hogy nem elég egy "for 2 years", 2 years agot-t odabökni önmagában, ha ki szeretnéd fejezni magad, mert attól függ mit akarsz mondani.
Pfff... nem baj, kezdő angollal én is így gondolkodtam anno, de nem baj bogaram, majd mélyebben belelátsz, akkor fogod tudni a különbséget, és rájöszz majd ha tanuljátok az iskolában, hogy a since/for leggyakrabban milyen igeidőkkel jár.
Ha tudsz pár kifejezést, de nem tudod használni azt, akkor nem nagyképűsködnék a helyedben. ;)
"De hogy fejezzük ki a különbséget?"
Ez volt a kérdező kérdése. Nem az, hogy nem találja a szótárban a for/since szavacska jelentését.
Szeretem mikor nálam hülyébbek próbálnak kijavítani, a basic english órák alapján. :D :D
Egyébként a kérdezőnek meg hasznos lehet a kisregényem= 3 igeidő, attól függően h mit akarok mondani).
lol
Köszönöm a válaszokat! :)
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:30
-Valóban ez volt a leghasznosabb válasz. Egyébként nem vagyok kisiskolás, hanem egyetemista, csak kezdő szintű angolozó, szóval fel tudtam fogni a 3 árnyalatnyi különbséget, és ki is írtam magamnak egy füzetbe. :) Köszönöm!
Szívesen! :)
Az nem neked szólt, hanem a kedves aranyos kötözködőmnek! ;)
:D
amennyiben nem egy 25 éves bombázó csaj vagy,ne "bogaram"ozz engem,én sem kezdtem el személyeskedni,szerintem jobban jársz,ha te sem folytatod ezt a stílust...egyébként meg lehet h angolból "nagyon okos"(hahaha) vagy,de a magyar szövegértéseden még van mit csiszolgatni.
na pá
20 éves csaj vagyok. :P Nem tartom magam okosnak, de az angolt nem csak a padban tanultam, hanem anyanyelvi környezetben kint is használtam.
Köszi, de magyarból is jó vagyok -csak hogy még nagyképűbbnek láthass-. ;) na csövi
hopp,a useD to-nál lemaradt a D betű. Gondolom erre gondolsz.
Nem akartam én flegmázni, első komim tök normális volt, de ha írok vmit normálisan és a kérdésre válaszolok akkor ne bunkózzanak velem sem. Csak ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!