Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolul melyik igével kell...

Angolul melyik igével kell kifejezni azt, hogy "pénzt keres" (a munkája által)?

Figyelt kérdés
2011. aug. 9. 15:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

És kedves hozzászóló (és kérdező), csak hogy világosan lásd az árnyalatnyi különbséget:

I've been working here for 2 years.-

2 éve dolgozok itt (és még mindig tart a dolog)

I've worked here for 2 years.- 2 évig dolgoztam itt. (De már nem, itt az időt hangsúlyozom, h lehúztam 2 évet.

De ha azt hangsúlyozom, h már nem, akkor jön a use to segédige, amely múltbeli szokásokat vagy múltbeli állapotokat fejez ki:

I use to work here for 2 years.- régebben itt dolgoztam 2 évig(de már nem!)

Remélem már tiszta, hogy nem elég egy "for 2 years", 2 years agot-t odabökni önmagában, ha ki szeretnéd fejezni magad, mert attól függ mit akarsz mondani.

2011. aug. 9. 19:30
 12/20 anonim ***** válasza:
hiába írsz ide regényt az igeidők használatáról,NEM EZT KÉRDEZTE!!!:D:D csak annyit h abban a mondatban hogy fejezzük ki azt h 2éve,ennyi:D
2011. aug. 9. 19:36
 13/20 anonim ***** válasza:

Pfff... nem baj, kezdő angollal én is így gondolkodtam anno, de nem baj bogaram, majd mélyebben belelátsz, akkor fogod tudni a különbséget, és rájöszz majd ha tanuljátok az iskolában, hogy a since/for leggyakrabban milyen igeidőkkel jár.

Ha tudsz pár kifejezést, de nem tudod használni azt, akkor nem nagyképűsködnék a helyedben. ;)

"De hogy fejezzük ki a különbséget?"

Ez volt a kérdező kérdése. Nem az, hogy nem találja a szótárban a for/since szavacska jelentését.

Szeretem mikor nálam hülyébbek próbálnak kijavítani, a basic english órák alapján. :D :D

Egyébként a kérdezőnek meg hasznos lehet a kisregényem= 3 igeidő, attól függően h mit akarok mondani).

lol

2011. aug. 9. 19:44
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:30

-Valóban ez volt a leghasznosabb válasz. Egyébként nem vagyok kisiskolás, hanem egyetemista, csak kezdő szintű angolozó, szóval fel tudtam fogni a 3 árnyalatnyi különbséget, és ki is írtam magamnak egy füzetbe. :) Köszönöm!

2011. aug. 9. 19:49
 15/20 anonim ***** válasza:

Szívesen! :)

Az nem neked szólt, hanem a kedves aranyos kötözködőmnek! ;)

:D

2011. aug. 9. 19:51
 16/20 anonim ***** válasza:

amennyiben nem egy 25 éves bombázó csaj vagy,ne "bogaram"ozz engem,én sem kezdtem el személyeskedni,szerintem jobban jársz,ha te sem folytatod ezt a stílust...egyébként meg lehet h angolból "nagyon okos"(hahaha) vagy,de a magyar szövegértéseden még van mit csiszolgatni.

na pá

2011. aug. 9. 19:56
 17/20 anonim ***** válasza:

20 éves csaj vagyok. :P Nem tartom magam okosnak, de az angolt nem csak a padban tanultam, hanem anyanyelvi környezetben kint is használtam.

Köszi, de magyarból is jó vagyok -csak hogy még nagyképűbbnek láthass-. ;) na csövi

2011. aug. 9. 20:01
 18/20 anonim ***** válasza:
nem nagyon van ertelme itt flamingezni, egyebkent meg te is irtal nagy hulyeseget a valaszodban amit a kerdezo fuzetbe is tett.
2011. aug. 9. 20:32
 19/20 anonim ***** válasza:

hopp,a useD to-nál lemaradt a D betű. Gondolom erre gondolsz.

Nem akartam én flegmázni, első komim tök normális volt, de ha írok vmit normálisan és a kérdésre válaszolok akkor ne bunkózzanak velem sem. Csak ennyi.

2011. aug. 9. 20:41
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem pl hasznos volt a 87%-os válaszadó részletes leírása, hogy mikor melyiket használjuk. Aki kötekedik, annak meg savanyú a szőlő....
2011. aug. 10. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!