Spanyolba honnan tudjam melyik szavaknál melyik 'A, Az' megfelelőt (La, Le, Lo) kell használni?
leszögezném: nem tudok spanyolul, de a lakótársam spanyol
és pár dolgot már megtanultam
bonita - bonito nőnem-hímnem, "a" van a végén ha nőnem, "o" ha hímnem
vapa-vapo vagy vape nőnem, hímnem, semleges
oso-osa - hím medve - nőstény medve
gondolom az "l" után ennek megfelelő betűt kell használni, de majd megkérdezem holnap (mármint ma)
el = hímnemű főnév határozott névelője
la = nőnemű főnév határozott névelője
le = névmás, jelentése kb. "neki" vagy "őt" vagy "ezt" stb.
lo = névmás, jelentése kb. "azt", "őt"
Az utóbbi kettő tehát nem névelő. Ne is foglalkozz velük, ha most kezdted a spanyolt.
Hogy melyik szó milyen nemű, az benne van a szótárban. Általában az -a végűek nőneműek, kivéve pl. görög eredetű szavaknál. Az -o végűek hímneműek szoktak lenni, kivéve, amikor nem. Az -e végűek és mássalhangzó végűek gyakran hímneműek, de néha nőneműek. Van egy vagon szabály erre is, és mindegyik alól van kivétel.
Vegyél egy nyelvtankönyvet, mert anélkül úgysem tudsz megtanulni spanyolul, ahogy más nyelven sem.
Meg kell tanulni:) az imént már leírták hogy hogyan lehet őket a legkönnyebben felismerni de az elején sajnos meg kell őket tanulni ott van a szótárban a szó mellett. Sok sikert:)
Egyébként én is most kezdtem spanyolul tanulni és sztem annyira nem nehéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!