Melyik a legérthetőbb nyelv hallás után?
Finn az abszolút érthető, a német és az orosz se nehéz.
Bár én sok nyelvet tanultam, nekem személy szerint a portugál, de csak mert ezt értem meg a legkönnyebben, egyébként meg szerintem elég nehéz. Ha beszélsz 1 latin nyelvet, akkor a többi már nem nehéz(kivétel a francia).
Az angol sok-sok év tanulás után sem a legkönnyebb.
Ezek alapján:
1. FINN
2. Német
3. Orosz
Utsó vagyok:
A magyar nagyon nem tartozik ide, mi rettenetesen hadarunk, egy külföldinek érthetetlen, mert elharapjuk a szóvégeket, egybemondunk szavakat, kihagyunk hangokat.
Próbálj(atok) elkapni buszon egy-egy beszélgetést, és egy magyarul iskolában tanult külföldi szemszögéből értelmezni, szerintem gyakran egy érthető szó sem hangzik el. Sajna.
Számomra az angol... németül nem tudok (csak nagyon keveset) de még azt lehet érteni a legjobban.
(Mondjuk pár éve angolul nézek egy sorozatot, meg jó pár filmet +2 év alatt 1000 angolórát vettem fel :D)
Németet felismerem, de nem értem, pedig hat évig tanultam.
Számomra az angol. Vannak orosz munkatársaim, én nem hallom külön a szavakat, viszont az olaszok beszélgetéséből sok mindent értek, pedig alig pár szót ismerek. (Román ugyanez.)
Illetve nekem még a japán, a kijtésük az én fülemnek elég tiszta ahhoz, hogy értsem, viszont mondatot alkotni bem tudok japánul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!