Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a legérthetőbb nyelv...

Melyik a legérthetőbb nyelv hallás után?

Figyelt kérdés
2011. júl. 14. 19:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
hát én meg nem értek egyet az "uccsó" előttivel
2011. júl. 15. 15:06
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
az gáz,akkor húzd le magad a wc-n :)
2011. júl. 15. 15:07
 13/24 anonim ***** válasza:
80%

"Melyik a legérthetőbb nyelv hallás után?"

Nincs ilyen. A beszélőtől függ az érthetőség.

A tévé- és rádióbemondók, színészek és énekesek ki vannak képezve az érthető beszédre. Egyetemi tanárok, politikusok előadói rutinnal rendelkeznek, ezért viszonylag érthetően beszélnek, bár kevésbé, mint a tévések és rádiósok. Végül, az értelmiségiek beszéde általában közel van az irodalmi standardhoz. Munkások és parasztok nyelve mindig sokkal érthetetlenebb a külföldi számára.

A német átlagosan nem érthetőbb az angolnál. Esetleg a tévében beszélt hochdeutsch valamivel érthetőbb, mint a BBC angolsága, mert a német hangrendszer közelebb van a magyarhoz az angolnál. De a berlini proli beszéde nem érthetőbb a liverpooliénál. Mindkettő totálisan érthetetlen külön gyakorlás nélkül.

Érdekes eset a spanyol (és az olasz). Bizonyos nyelvjárásaik (számunkra) elég tisztán hangzanak, a baj viszont az, hogy borzalmasan hadarnak. Más nyelvjárások viszont motyogósak, sokkal kevésbé világosak. Az oroszban is nagy a különbség a tévébemondók gyönyörű beszéde és az átlag orosz motyogása között.

2011. júl. 15. 15:24
 14/24 anonim ***** válasza:
60%

Több nyelvet tanultam több évig. Az olaszból már akkor sokat megértettem, amikor még alig tanultam. Szemben az angollal és a franciával. A német is még úgy, ahogy elmegy.

Sztem fonetikailag az olasz áll a legközelebb a magyarhoz ezek közül, talán azért.

Saját tapasztalatomat írtam le.

2011. júl. 16. 12:40
 15/24 anonim ***** válasza:

Nekem -magyar lévén- a magyar lenne... Csak egyre kevesebben beszélik érthetően! Van ebéd előtt egy szülőknek címzett, de gyermekekről szóló betelefonálós műsor a Kossuth rádióban.( Sejtelmes suttogás: -A szavak ereje! Brr.) Az itt megkérdezett óvodások szép, kerek, érthető mondatokban fejtik ki nézeteiket az adott tárgykörről. Az iskolások már sokkal érthetetlenebbek. A gimisek, egyetemisták már hadarnak, selypítenek, fogalomzavaros sületlenségeket mondanak. De még a rádióbemondók egyike-másika is annyira hadar, mint akit hajt a tatár. Mindenkit hajaz érthetetlen beszéd dolgában dr. Akárki, az akármilyen tudományok doktora, az adott témakör elismert szaktekintélye! Ha egy ilyet kérdeznek bármiről, hatalmas nyögésekkel tarkított riport kerekedik az esetből. Az ilyeneket szoktam WC.-nyilatkozatnak nevezni.

Tehát hallás után az a nyelv a legérthetőbb, amit ismerünk, és érthetően mondják!

2011. júl. 18. 08:59
 16/24 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a magyar, mert gyakorlatilag úgy írjuk le a szavakat, ahogy kiejtjük- jó persze van az a pár kivétel, de akkor sem olyan horror, mint az angol vagy a francia :)
2011. júl. 20. 08:20
 17/24 anonim válasza:
Szerintem is a német, de mondatot alkotni én sem tudnék.
2011. júl. 21. 00:36
 18/24 anonim válasza:
100%
Én is több nyelvet tanultam éveken keresztül, így össze tudok hasonlítani néhányat. Számomra a mexikói spanyol volt a legkönnyebben érthető már néhány hónapos nyelvtanulás után, és ők is könnyen megértettek engem. Ezzel szemben a spanyolországi nyelvjárást középfokú tudással is nehezen, a kubait pedig abszolút nem értettem... A szépen beszélt olasz sem különösebben nehezen érthető, pedig azt alig tanultam. Számomra a francia és az angol megértéséhez sokkal hosszabb időre volt szükség, és a kettő közül a francia az, ami igazán igénybe veszi az ember agyát... :)
2011. júl. 21. 09:44
 19/24 anonim ***** válasza:
35%

hát én németet tanulok és egy egyszerű mondatot össze tudnék rakni,már ha lassan beszélnek,de pl németem szoktunk ilyen párbeszédeket hallgatni kazettáról,és ott olyan gyorsan beszélnek a németek,hogy elmond vagy 5 mondatot és még mindig azt próbálom megérteni hogy mi is volt a legelső pár szó XD

oroszt meg nem tanulok de annyit tudok hogy aza nyet vagy nem tudom hogy kell leírni,az a nem ezért ha azt hallom valahol,akkor azt tudom :DD

13L

2011. júl. 21. 15:03
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Hát persze, hogy a cica!

meowmeow

(+ a gyereksírás, a többi mind csak tanulás után érthető)

2011. júl. 26. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!