A török nyelv egy magyar számára mennyire nehéz?
Hát nézd,nálunk egyetemen csoporttársaim sz***nak vele rendesen,lehet,h inkább a tanár miatt,de sokat panaszkodnak rá.
Nem csoporttársaim forrásából: nem annyira vészes és kifejezetten hasznos is.
Próbáld meg!
csak olyan nyelvet tanulj meg, aminek tetszik is a kultúrája.
mert ha megtanultad, akkor valsózínűleg/jobb esetben fogod a munkád során használni, akkor pedig kapcsoaltban leszel az adott országban élőkkel.
tehát ha tetszik a muzulmán kultúra (mert világiasság ide vagy oda, a vallás erős alapja a török társadalomnak), csak akkor érdemes elkezdeni.
egyébként nem annyira nehéz, bár az angolhoz képest az.
én a helyedben oroszt vagy lengyelt tanulnék (a szláv nyelvek tuti jók és többre mész velük, mert több helyen igénylik a munkaadók, mint a törököt).
Angol után második helyen németet, franciát, vagy esetleg oroszt kell tanulni. Angol, német, francia és orosz után már jöhetnek a hobbynyelvek, mint a török, de nem sok haszna van.
Magyarországon biztosan van pár száz ember, akik jól tudnak törökül, mert mondjuk itt ragadt török kamionsofőr az apjuk, vagy egy magyar turista hozta az anyjukat egy isztambuli nyaralásból. Ugyanakkor pár száz emberre van szükség az országban, akik tudnak törökül. Tehát nagyon kevés helyért fogsz versenyezni hozzád képest előnyből induló emberekkel. Ugyanez elmondható minden más egzotikus nyelvről is: általában nem érdemes tanulni őket, bár aki véletlen folytán tudja valamelyiket, az (esetleg!) ezt fel tudja használni.
Kunul meg törökül tudni akkor van értelme, ha kifejezett turkológus akarsz lenni. Mielőtt azonban elhatározod, hogy turkológus leszel, jól gondold végig, hogy ez mivel jár. Csak akkor javaslom, ha nagyon gazdagok a szüleid és biztosítani tudják neked a gondtalan életet.
Ne haragudj, előző hozzászóló, de tudom mit akarok kezdeni magammal és csak azért szeretnék törökül tanulni, mert
szükség van a végzettségemhez két nyelvvizsgára és a fenti okokból a törököt választottam. Kizárt, hogy másokkal fogok versenyezni az állásért, mert valamilyen szinten tényleg a szüleim fognak eltartani, de ha úgy vesszük én is őket: a családi vállalkozásba szállok be. Köszönöm a jóindulatot, mellyel irántam viseltetsz, de a kérdésem nem a nyelv hasznosságára, csak a nehézségére vonatkozott.
A török viszonylag a könnyebb nyelvek közé tartozik.
A kunt viszont felejtsd el. Van 1 darab kódex meg pár töredék, de abból nem fogsz megtanulni kunul úgy, mint ahogy meg lehet tanulni mondjuk latinul vagy ógörögül. Esetleg kutathatod őket...
Utolsó hozzászóló:
a török "csak" annyira nem hasonlít a magyarra, hogy:
alma -elma
sapka -sapka
dzseb -zseb
anya -anne
reklám -reklam
és sorolhatnám...
na jó van pár szó, ami hasonlít
de akárhányszor hallok török folyamatos szöveget,egy db felismerhetző szó sincs azokban.:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!