Létezik, hogy a magyar nyelv nem nehezebb az angoltól?
A magyar jóval nehezebb. Azért nézd meg, hogy a helyesírással még akár 18 évesen is gondjai vannak az embernek.
Angolból ilyen nincs. Egyedül a szavakat kell megtanulni leírni, de bonyolult szókapcsolatok nincsenek.
A szegényes szókincs miatt könnyebb megtanulni...
A magyar jóval nehezebb. Azért nézd meg, hogy a helyesírással még akár 18 évesen is gondjai vannak az embernek.
Az angollal hasonló gondjai vannak az anyanyelvi beszélőknek.
Angolból ilyen nincs. Egyedül a szavakat kell megtanulni leírni, de bonyolult szókapcsolatok nincsenek.
Dehogynem, vannak bonyolult szókapcsolatok, csak azok nem férnek bele abba az egyszerűsített angolba, amit tanítanak. Attól még léteznek, hogy nem talákoztál velük.
A szegényes szókincs miatt könnyebb megtanulni...
Az angol nyelvnek egyáltalán nem szegényes a szókincse, hanem körülbelül annyi szava van már, mint a magyarnak.
A magyar nyelv valamivel nehezebb az angolnál, a következő okokból:
- kicsivel bonyolultabb nyelvtan
- több kivétel a szabályok alól: több rendhagyó igealak, több rendhagyó névszóalak stb. (pl.: megy - menne, iszik - igyon, vagy: gátJAI, viszont barátAI).
- új szavak tanulásánál nem elég megtanulni a szót, hanem azt is meg kell hozzá tanulni, hogy azt a szót hogyan ragozzák (a többes számát vagy a tárgyesetét mellé kell írni a külföldi számára a magyar szavaknak, ld. gázOk és házAk, rÉtek és tErek)
- sok a nem mindig logikusan kűködő képző és igekötő.
Mindent egybevetve a magyar kb. olyan nehéz, mint a német.
"Az angollal hasonló gondjai vannak az anyanyelvi beszélőknek. "
Az már az ő bajuk.
"Dehogynem, vannak bonyolult szókapcsolatok, csak azok nem férnek bele abba az egyszerűsített angolba, amit tanítanak. Attól még léteznek, hogy nem talákoztál velük. "
Jaa értem. Szerinted csak olyan angollal találkoztam amit az iskolába tanítanak? Vicces...
Elég sok angol nyelvű hírportált olvasok, találkozok én elég szóval.
"Az angol nyelvnek egyáltalán nem szegényes a szókincse, hanem körülbelül annyi szava van már, mint a magyarnak."
A magyar nyelvet nagyjából 15 millióan beszélik, az angolt kb. 800 millióan beszélik, ehhez képest igen, szegényes a szókincse.
Nekem soha nem volt problémám az angol helyesírással. Még nyelvvizsgán sem.
Ellenben a magyarral annál inkább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!