C1-es német nyelvvizsgára szeretnék felkészülni. Mik a követelmények? Milyen könyveket ajánlanátok készüléshez? Milyen típusú nyelvvizsgát ajánlanátok? Szerintetek melyik a legjobb?
Én azt ajánlom, hogyha van rá lehetőséged, akkor nézz német nyelvű adókat, nekem az rengeteget segített. Ha van egy téma ami érdekel, annak németül olvass utána, felsőfoknál, ha nem csak a papír a lényeg, hanem tényleges, jól használható tudást szeretnél, akkor szerintem ide nem könyv kell, max egy nyv felkészítő vizsga előtt, hogy lásd a feladatokat. Próbálj meg szókincsre rágyúrni, az fontos, a fent említett módszerekkel sikerül fejlesztened, és rengeteg mindennapi kifejezés ragad rád.
Hajrá!
Írj meg,illetve tölts ki gyakorlásképpen sok C1 es szintü ECL feladatlapot(netről manapság lehet szerintem ilyesmiket lehúzni,angolból tutira,de szerintem németből is),azért,hogy szerezz vizsgarutint a feladatokban.Ne a vizsgán találkozz először pl. egy könyvismertető vagy szórólap megírásával,mert akkor majdnem biztos a bukta.
Én az ECL-t ajánlom,mert a TELC-en elsőre megbuktam,majd ekkor (3 héttel később) mentem ECL-re,azon meg elsőre átmentem.De ez teljesen egyénfüggő.
Ja,most látom,van egy B2 ECL-ed.Akkor vagy csinálnék egy C1-et,ha felsőfokú kell,vagy megkérdezném,nem fogadják-e el a meglevő papíromat.Vagy hát attól függ,ki követeli meg tőled,mihez,miért?
Ha jól felkészülsz az írásbelivel és a kommunikációs résszel nem lehet baj, gyakran adnak középfokú részeket is bele.
A magnón viszont a szokásos formáját hozza a nyelvvizsga. B2-n még nagyjából oké, nem kell sok minden, de C1-en már igen. Gyorsított tempóban mondják a szöveget, és legtöbbször valamilyen akcentus is található benne. Ha jól emlékszem a mostanin svájci emberke mondta a szöveget, elég érdekesen oldották meg a feladatot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!