Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » What did you do today? I just...

What did you do today? I just learned because school start again tomorrow ezt kitdnátok nekem javítani hogy helyes legyen?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 25. 21:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ja és "school is starting again tomorrow". Mivel jövő idő, illetve egy fix időpontban történő esemény, amit az Angol Present Continuous-szal fejezki.
2011. ápr. 25. 21:40
 12/14 anonim ***** válasza:

What did you today?

I learnt because school starts again tomorrow.

Szerintem simple past kell.

2011. ápr. 26. 01:08
 13/14 anonim ***** válasza:

borzalmas

szörnyű

ha azt akarod hogy azt fejezze ki a válasz amit te akarsz mondani, akkor helyesen:

i was learning all day because school starts again tomorrow.

a kérdés meg:

vagy what have you been doing today

2011. ápr. 29. 06:17
 14/14 anonim válasza:

"what have you been doing today"

szerintem pont jó lenne past-tal nem kell present perfect. benne van az időhatározó, ezért a past is jó. Present Perfect akkor kell, amikor nem tudom pontosan mikor tortént. Mivel tudom, hogy ez ma történt ezért what were you doing today? szvsz ez a legjobb.

What were you doing today? I was just learning because the school starts tomorrow.

A válaszban először azért past continuous, mert hosszabb folyamat. Utána pedig azért present simple, mert tényt, faktumot fejezek ki vele. Ez a helyes szerintem, én így mondanám.

2011. ápr. 30. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!