Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » What did you do today? I just...

What did you do today? I just learned because school start again tomorrow ezt kitdnátok nekem javítani hogy helyes legyen?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 25. 21:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
nekem csak a learned szúrja a szemem. mivel rendhagyó ige, ezért learnt
2011. ápr. 25. 21:23
 2/14 anonim ***** válasza:

What did you do today?

I was just learning because school is starting tomorrow.

^Ez esetben azt jelenti, hogy épp még mielőtt rád írt tanultál.

3/14 anonim ***** válasza:

nem csak annyi a hiba hogy egy +s betű kell a start végére?

tehát starts?

4/14 anonim ***** válasza:

Mára már a learned-t is és a learnt-t is használják. (Most már inkább a learned-t)

starts kéne, hogy ha Present Simple lenne, de ide nem megfelelő a Present Simple.

I just learned, az azt jelenti, hogy valamit megtudott.

PL "I just learned that school is starting tomorrow" (Épp most tudtam meg, hogy holnap kezdődik a suli), ha épp ezelőtt tanult, akkor Past Continuous kell.

2011. ápr. 25. 21:26
 5/14 A kérdező kommentje:
tomorrow elé nem kell mondjuk on at in vagy valami?
2011. ápr. 25. 21:28
 6/14 anonim ***** válasza:
de ezt most nem értem -.- nem azt akarja ez a mondat kifejezni , hogy csak tanultam , mert a suli holnap kezdődik.
2011. ápr. 25. 21:28
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem, tomorrow elé nem kell. (Se yesterday, today, etc)

És igen azt jelenti, ezért Present Continuous, mert az fixált időpontú jövő időre utalhat.

2011. ápr. 25. 21:31
 8/14 A kérdező kommentje:
de az lenne
2011. ápr. 25. 21:31
 9/14 A kérdező kommentje:

i just learnt because school starts again tomorrow

így már jó?:/

2011. ápr. 25. 21:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, ha azt akarod kifejezni, hogy tanultál, akkor Past Continuous kell. "I was just learning". Az "I just learnt" csak olyan értelemben helyes, hogy ha azt akarnád mondani, hogy épp megtanultam ezt vagy azt/ épp megtudtam ezt vagy azt, de akkor is hiányozna a tárgy.
2011. ápr. 25. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!