Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell angolul megadni a...

Hogyan kell angolul megadni a címemet?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a szűkebbtől kell a távolabbi információkig. Tehát, házszám, utca, város, Hungary. De az irányítószámot hova írja? Az ország elé, után, vagy hova?
2011. ápr. 13. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Keresztnév Vezetéknév

19 Virág utca

Nyíregyháza

H - 4400

Hungary

2011. ápr. 13. 18:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2011. ápr. 13. 18:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Ja és az ékezetek ugyan úgy megmaradnak a város, utca nevében?
2011. ápr. 13. 18:16
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát, ha egyszer így hívják az utcádat, városodat...
2011. ápr. 13. 18:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Jól van na, csak az angolok el tudják majd olvasni! Gondolom ott nem sok "é", "á", stb betűket látnak.
2011. ápr. 13. 18:35
 6/12 A kérdező kommentje:
:)
2011. ápr. 13. 18:35
 7/12 anonim ***** válasza:

Elolvasni el fogják tudni. Attól, hogy angolok, nem egy erődben élnek évezredek óta. Egyébként miért olvasgatnák? Örülnek, hogy levél jött, oszt' kész.

És ha neked Bistriţa-Năsăud-ból, Côte-d'Or-ból, Haute-Saône-ból vagy Vyšné Ružbachy-ból jön levél? Ott vannak az ékezetek, ugye? :)

2011. ápr. 13. 19:06
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, és nem is tudom elolvasni. Pont erre gondoltam. Na meg arra, hogy az angol billentyűzeten vallak-e ékezetes betűk...
2011. ápr. 13. 19:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Hogy jön ide az angol billentyűzet?
2011. ápr. 13. 19:35
 10/12 A kérdező kommentje:

Gondoltam ha valahol fölveszik az adataimat és nem csak Ctrl+C - Ctrl+V-vel teszik.

Vagy válaszolnak és nyomtatva írják a borítékra a címem. Vagy a lapra írják a címem és olyan átlátszó részű borítékban jön, mint a számlák általában.

Vagy e-mailben válaszolnak, de mivel hivatalos levél, feltüntetik rajta az adataimat.

Ezek jutottak először eszembe hirtelen. De majd akkor ők eldöntik, hogyan akarják írni. Németországból már kaptam levelet. Azon mindent csupa ékezet nélkül írtak, pedig ékezetekkel adtam meg.

2011. ápr. 13. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!