Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Érdmes két nyelvszakra járni?

Érdmes két nyelvszakra járni?

Figyelt kérdés

Anglisztikára jelentkeztem, de nagyon érdekel még a szlavisztika és az altajisztika is. Ha ezek közül felveszek valamit, akkor úgy kerülök ki egyetemről, hogy tudok 4-5 nyelven (mert közben itthon is tanulok más nyelveket), de nincs "szakmám", csak pl. fordítói vagy tanári.

Vagy lehet olyat is csinálni, hogy egyetemi szak mellett csinálsz felsőfokú szakképzést az iskola kínálatából?

2011. márc. 17. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Fel lehet venni minorba egy másik nyelvet. Viszont azt nem fogod ugyan olyan intenzitással tanulni, mint a "főt". Az én ismerősöm a német szak mellett tibetit tanult illetve egy másik, ugyan így német mellett japánt.

Fel vehette volna a mandarint is, de az túl durva, inkább főszak...

2011. márc. 17. 14:39
 2/4 anonim ***** válasza:
48%

Peeeeersze,hogy érdemes,sőt kell is.Első nem tudom,miért írta,hogy nem olyan intenzitással tanulod,mert nálunk ugyanúgy veszik mind a két nyelvet,a minoros ugyanazt tanulja,mint a főszakos.

Üdv.leendő hispanisztika szakos szlavisztikás :P

(törökre,szlávokra is van kereslet amúgy)

2011. márc. 21. 16:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen ám, de ha minor képzést elvégzed, akkor ugye csak említés szintjén írják bele a diplomádba majd, hogy igen, foglalkoztál egy kicsit azzal is?
2011. márc. 22. 11:15
 4/4 anonim ***** válasza:
48%
Nem,azt rendesen bejegyzik,a specializációt szokták betétlappal elismerni.
2011. márc. 22. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!