Érdmes két nyelvszakra járni?
Anglisztikára jelentkeztem, de nagyon érdekel még a szlavisztika és az altajisztika is. Ha ezek közül felveszek valamit, akkor úgy kerülök ki egyetemről, hogy tudok 4-5 nyelven (mert közben itthon is tanulok más nyelveket), de nincs "szakmám", csak pl. fordítói vagy tanári.
Vagy lehet olyat is csinálni, hogy egyetemi szak mellett csinálsz felsőfokú szakképzést az iskola kínálatából?
Fel lehet venni minorba egy másik nyelvet. Viszont azt nem fogod ugyan olyan intenzitással tanulni, mint a "főt". Az én ismerősöm a német szak mellett tibetit tanult illetve egy másik, ugyan így német mellett japánt.
Fel vehette volna a mandarint is, de az túl durva, inkább főszak...
Peeeeersze,hogy érdemes,sőt kell is.Első nem tudom,miért írta,hogy nem olyan intenzitással tanulod,mert nálunk ugyanúgy veszik mind a két nyelvet,a minoros ugyanazt tanulja,mint a főszakos.
Üdv.leendő hispanisztika szakos szlavisztikás :P
(törökre,szlávokra is van kereslet amúgy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!