Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy döntsem el hogy milyen...

Hogy döntsem el hogy milyen nyelvszakra menjek egyetemre?

Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk vedd számításba, hogy mi az, amit szeretsz/érdekel, és amivel később el is tudsz helyezkedni. Annyira nem nehéz.
2011. aug. 11. 14:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A gyakoribb nyelvek közül eleve kiesnek azok, amiket nem beszélsz, mert kell hozzájuk egy emelt szintű érettségi (angol, német, olasz, spanyol...). Holland és skandináv nyelvekhez is németből kell emelt szintű.

Ez eléggé leszűkíti a kört.

Ezen kívül nyelvtudás nélkül mehetsz a szlavisztika, ill. a keleti nyelvszakokra.

Jó lenne, ha leírnád, melyik jöhet szóba és melyik nem.

2011. aug. 11. 14:28
 3/9 A kérdező kommentje:
hát szerintetek ha nagyon bele húzok 2év tanulás után lerakhatom a német felsőfokút?
2011. aug. 11. 16:42
 4/9 A kérdező kommentje:
hát igen sajnos amikhez kell előzetes nyelvtudás az nem de a többi minden jöhetne nekem az angol is
2011. aug. 11. 16:42
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

Milyen szinten állsz most németből?

Az angol hogy megy? Abból menne az emelt szint?

2011. aug. 11. 17:16
 6/9 A kérdező kommentje:
az angol szerintem menne a német az totál kezdőként
2011. aug. 11. 22:51
 7/9 anonim ***** válasza:
56%

Azt azért tartsd szem előtt, hogy az egyetemi nyelvszak NEM nyelvtanfolyam! Ha azért akarsz odamenni, hogy egy nyelvet elsajátíts, azért kár rááldozni éveket (és főleg államilag finanszírozottakat).

Olyan nyelvszakot válassz, amelyiknek a kultúrája, történelme, nyelvészete igazán érdekel. Mivel ezekről fogtok főleg tanulni, és csak részben magát a nyelvet.

2011. aug. 11. 22:54
 8/9 A kérdező kommentje:
akkor magamtól hogy tudnék róluk tanulni?
2011. aug. 11. 22:58
 9/9 anonim ***** válasza:
56%

Ha nyelvet akarsz tanulni, akkor vagy magántanárt fogadsz, vagy beiratkozol egy nyelvtanfolyamra, vagy kimész külföldre (esetleg ha van elég szorgalmad, akkor veszel pár nyelvkönyvet, használod kicsit a Google-t és tanulsz autodidaktaként). Az egyetem NEM nyelviskola. Aki így megy oda, az hamar kihullik, hiszen többnyire már eleve idegen nyelven zajlanak az előadások is.

Bocs, nekem egy kicsit úgy tűnik, hogy semmi ambíciód nincs, előbb tűzz ki egy célt és azt valósítsd meg, mert az, hogy kapkodsz össze-vissza, nem vezet sehova.

2011. aug. 11. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!