Mehetek e úgy nyelvszakra egyetemen, hogy azt a nyelvet azelőtt még soha nem tanultam?
Figyelt kérdés
Ha pl spanyolra szeretnék majd menni, de azt még soha nem tanultam (csak angolt és németet), akkor az nagy hátrányt jelent?2010. jan. 13. 20:11
1/9 anonim válasza:
Igen, mivel spanyol szakra kötelező emelt szintű érettségit tenni.
2/9 A kérdező kommentje:
igen, tényleg.... ksözi:)
2010. jan. 13. 20:24
3/9 anonim válasza:
Úgy mellesleg hülyeség is úgy elmenni egyetemre nyelcszakra, hogy nem ismered a nyelvet: honnan tudod, hogy menni fog? Az, hogy tetszik a hangzása, az semmi. Ha annyira érdekel egy nyelv, akkor mért nem tanulod? Tisztázzuk: az egyetem nem nyelviskola,nem nyelvet tanít, a nyelv ott munkaeszköz. (Kivéve néhány minor szakot.)
4/9 anonim válasza:
Csomó olyan nyelvszak van, ahová el lehet menni nyelvtudás nélkül. Pl japán szak. Nem sok középsuliban tanítanak, szóval esélytelen lenne egyetem előtt megtanulni szinte.
Az más kérdés, h spanyolra éppen kell, mert kötelező az emelt:D
5/9 anonim válasza:
Én úgy megyek majd szlavisztika-oroszra, hogy középfokúm már van, de nem feltétele a bejutásnak bármilyen nyelvi érettségi, vagy papír.(orosz szakon persze), de pl angolon már felsőfokú kell.
6/9 anonim válasza:
bocsi.. nem felsőfokú hanem emelt szintű
9/9 A kérdező kommentje:
teljesen igazatok van! köszönöm:)
2010. jan. 16. 11:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!