A BMe-n sokan buknak? Szerintetek számít az, hogy ugyanazt a diplomát ott, vagy kisebb egyetemen szerzem meg?
15:51
Pontosan, csak a BME-n buktatnak, máshol egyáltalán nem. Azt mondjuk egyáltalán nem merném feltételezni, hogy nálunk 147 emberből 20 csúszott át ép kettessel az első matematika ZH-n az elsősök közül ebben a félévben, de még azt se, hogy 35 körül a geometrián. Sőt, én azt se merném feltételezni, hogy az első félév mind közül legkönnyebb és csak a második félévben szórják majd ki az embereket.
Szóval igen, szerintem is csak a BME a kőkemény istenkirály, és biztos hogy nem az én egyetemi karom kapott most CEPI európai szintű minősítést mint egyetemi kar egyedül az országban, hanem a BME valamelyik kara.
Szerintem senki nem vitatja el egyetlen egyetem, főiskola érdemeit sem, viszont igen sokat számít, talán a legfontosabb a munkáltatóknak az egyetemhez való hozzáállása. Ez viszont kétségtelenül a bme felé billenti a mérleg nyelvét.
Más kérdés, hogy a bme sem több egy kelet-európai nevesincs egyetemnél nemzetközi összehasonlításban, de az itthoni piacon igenis sokat nyom a neve.
Szerintem ezen kár vitázni, sértődöttségből egymásnak esni, rivalizálni.
Ja, és nem vagyok bme-s.
A győri egyetem sem rossz (legalábbis építész szaka jó), de sajnos Magyarországon nem a szaktudás számít, hanem hogy melyik egyetemen végeztél. (Lásd: BME - Ybl/SZE, SOTE - SZOTE/DOTE/POTE, ELTE - SZTE/KRE/stb.)
Attól, hogy orrba-szájba buktatnak, még nem lesz jó egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!