Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy magyar-angol mondat...

Almakörte kérdése:

Egy magyar-angol mondat fordításban kérhetek segítséget?

Figyelt kérdés

A mondat a következő lenne:

,,A terméket január 21-én rendeltem meg, de még mindig nem elérhető, ezért szeretném az xyz számúra cserélni."

Köszönöm szépen!

2011. febr. 28. 08:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"..ezért nem lehet present perfect..."

És? Mi vagy te? Nyelvtanár? Tán azt hiszed, hogy ettől már nem fogják megérteni a mondatot? Naiv vagy és még rosszindulatú is. Látszik, hogy életedben nem beszéltél még egy szót sem az adott nyelven, különben tudnád, hogy ennél sokkal nagyobb hibákat elkövetnek még a natívok is, nemhogy az idegenek. És a helybeliek nagy ívben lexarják az ilyesmit. Csak te kötekedsz itt, mint egy hibbant troll.

2011. febr. 28. 20:48
 12/13 anonim ***** válasza:

-.- Nyelvtanulás a téma, és az igényes nyelvhasználat lenne a cél.

És pontosan tudom, milyen hibákat követnek el az anyanyelvi beszélők és melyeket a nyelvtanulók.

De nem érdekel mit gondolsz, saját magadat égeted, hogy ilyen bunkó, igénytelen stílusban írsz vissza valakinek.

Arról ne is beszéljünk, hogy milyen hülye vonás ez a magyar kisszerűség, mikor megrekedsz egy szinten és arra vagy büszke.

Ennyit rólad.

Kész, a kérdést törlöm a listámról!

2011. febr. 28. 21:21
 13/13 anonim ***** válasza:

Arról ne is beszéljünk, hogy egy másik válaszolót érdekelte is a téma, hogy miért lehet csak Past Simple-ben; és nem felháborodott, hogy kijavítom, hanem fejleszteni akarta a tudását...

Ezek után nem érzem jogosnak a kritikádat!

2011. febr. 28. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!