Ha szóbeli vizsgán olyann tételt húzol, amiről semmit nem tudsz, akkor hogy vágod ki magad? Egyáltalán megéri rizsázni?
Én már húztam olyan tételt amit nem értettem. Egyszerűen megkérdeztem angolul, hogy mit takar ez a fogalom. Simán válaszoltak, nem volt gond.
Angol szóbelin angolul kell beszélni. Ha nem értesz valamit nem fogják zokon venni ha angolul visszakérdezel.
Nemrég én is így jártam, igaz én 'csak' szakmai középre mentem.. :) Valamit kérdezett a vizsgáztató, lövésem nem volt róla mit jelent abból a mondatból 1-2 szó, simán elnézést kértem és megmondtam neki nem értem... Erre ő kicsit zavarba jött és azonnal feltette a kérdést másképp, úgy hogy azonnal értettem :) válaszoltam rá és ennyi... :)
Ha meg olyan a téma, azzal nem tudsz mit tenni. A felkészítőkönyvek nagyjából átveszik a lehetséges témákat, azokon belül gyakorolj minél többre.. Ha nem érdekel a politika, nézd 1-2 napig a híradót meg olvass cikkeket, és azokból rizsázz egy kicsit... Mindegy mit mondasz, nem kell konkrétan megvédeni egy pártot sem, nem kell szidni senkit, csak általánosságban felvázolni a helyzetet, esetleg annyit, hogy te mit tennél ha te lennél hatalmon (támogatnád az oktatást, utakat építenél mert... vagy bármi, és ezzel máris terelheted a témát :))
ennyi, a lényeg, hogy vágjon az eszed
Nekem is volt ilyen, hogy egy kérdést nem értettem.
Ennyit bírtam kinyögni: ÖÖÖ Sorry? :D
Aztán elmondta máshogy a mondatot és úgy már értettem :)
És végüé meglett a nyelvvizsgám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!