A németek a nyelvtanukat hogy tanulják?
Mondjuk pl. ha egy német gyerek tanulja a sáját anyanyelvét akkor így tanulja: főnév Substabtiv
mellékn. Adjektiv
számnév Nummeralle
névszóragozás Deklination
igeragozás :Konjugation
stb. stb.
Vagy van más szavuk erre?
Ja és használják szóban pl. jelen das Präsens jelenben ???im Präsenes??? jövő das Futur jővőben ???im Futur???
Köszönöm a válaszokat.
Egyes német emberek nem is tudnak helyesen ragozni!! Ez pont olyan, mint nálunk vannak helytelenül beszélők: pl.: suliba vagyok.. :S helyesen mondva suliban vagyok.
Helytelenül beszél, pedig meg lett neki tanítva (elvileg) általánosban, nyelvtanórán. Biztos a németek is tanulják valahogy, de véleményem szerint inkább gyakoratban erőltetik..
Mindenhol van nyelvoktatás, mint nálunk is. De sokan nem jegyeznek meg egy csomó dolgot. Például ha az utcán megkérded, hogy mi az a beálló melléknévi igenév, akkor sokan csak néznek rád.
A németek is tanulják a saját nyelvük nyelvtanát, én is ismerek egy srácot, akivel el lehet beszélgetni ilyesmiről (mármint hogy a németben ami az anyanyelve, hogy van egy ragozás vagy ilyesmi).
mivel németországban al általános csak 4 osztály, ezért ott csak kevés elméletet tanulnak a nyelvtanból, de a középsikolákban a latin elnevezéseket kell használni - és az az általános.
Az, hogy késöbb sokan nem használják, csak annyit jelent, hogy nem foglalkoznak már az elnevezésekkel.
Az nem, hogy nem értik, amikor ezeket használja az egyikelözö válaszoló, arra az lehet a magyarázat, hogy máshogy ejti ki, mint ahogy NO-ban szokás - magyarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!