Ez így helyes? (német)
Figyelt kérdés
wenn ich im wald mit meinem Hund spazierengehen möchte, dann muss ich meinen Hund dressieren an, dass er zu mir zurückkommt
Azt akartam kifejezni hogy: ha én a kutyámmal az erdőben szeretnék sétálni, akkor muszáj a kutyámat betanítanom hogy visszajöjjön hozzám.
2010. nov. 11. 18:31
1/7 anonim válasza:
spazieren gehen, az egybeírt forma régies.
anlernen; de az előzőt is egybe kéne írni
nem dass, hanem damit er zu mir zurückkommt.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
Ha megkérdezhetem akkor miért damit?
2010. nov. 11. 18:47
3/7 anonim válasza:
A damit jelentése: azért, hogy...
4/7 anonim válasza:
nem az első vok, de azért mert ez célhatározói mellékmondat. azaz muszály bet..., AZÉRT HOGY vissza jöjjön hozzám. ha az azért-ot oda tudod tenni akk az damit+KATI vagy zu+INFINITIV. de a neten vagy egy nyelvtankönyvbe ezt részletesen leirják neked.
6/7 anonim válasza:
Igen, ha a 2 tagmondat alanya megegyezik, akkor zu+Inf., ha nem, akkor damit.
Ja, és kedves válaszoló, bocs, de muszáj, j-vel.
7/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat. kijavítottam a hibáimat
2010. nov. 11. 19:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!