Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol tanulók. Nektek melyik...

Angol tanulók. Nektek melyik része volt az angolnak legnehezebb?

Figyelt kérdés

febr. 2. 15:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
14%
Minden. A leglogikátlanabb, legnehezebb nyelv, amit valaha tanultam. Nem mellesleg jó kiejtés is kihívás, mivel a magyar és angol hangkészlete közt csekély az átfedés.
febr. 2. 20:54
 12/25 anonim válasza:
70%

11.

Ha az egyik legkönnyebb nyelv ekkora nehézséget okoz, akkor a németet nem ajánlom...

febr. 3. 05:52
 13/25 anonim ***** válasza:

"akkor a németet nem ajánlom"

Abból, hogy valakinek nagyon nem megy az angol, egyáltalán nem következik, hogy a német se menne. Vannak, akiknek az agya sokkal inkább rá tud állni a ragozásokra, mint arra, hogy a kiejtés (főleg az elején) egész más, mint a kiejtés.

febr. 3. 06:27
 14/25 Thunderfairy ***** válasza:
100%

13-as.

Te se nézed mit irsz. A kiejtés más mint a kiejtés??? Nem inkább az irást akartad mondani hogy másabb mint a kiejtés???

febr. 3. 10:51
 15/25 anonim ***** válasza:

Nekem az ilyen típusú mondatrövidítéses szerkezetek estek eleinte nehezemre:

Having undergone a complete renovation the bridge now torn down by the hurricane sweeping through the region was reopened just last year.

febr. 3. 12:27
 16/25 anonim ***** válasza:
De igen, azt akartam írni, nyilván, csak nem figyeltem eléggé. :)
febr. 3. 17:12
 17/25 anonim ***** válasza:

"Nekem az ilyen típusú mondatrövidítéses szerkezetek estek eleinte nehezemre"

Eleinte? Eleinte nincsenek is ilyenek. :)

febr. 3. 17:13
 18/25 A kérdező kommentje:

10

Na az S betűk az nekem is káosz volt

febr. 3. 21:49
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem a kiejtés. Th hang/betű meg ilyenek hogy Marylebone, Leicester Square ..stb ráadásul az amerikaiak máshogy ejtenek bizonyos szavakat, mint a brittek. Ezért is volt zavaró, amikor mindenféle forrásból tanultam.
febr. 3. 23:00
 20/25 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt, hogy Leicester Square nem olyan vészes kiejteni, ha már tudod, hogy hogyan kéne. 🙂
febr. 4. 06:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!