Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az ükszüleim lengyelek voltak....

Az ükszüleim lengyelek voltak. De nem tudok lengyelül. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

nov. 17. 09:39
1 2
 11/13 anonim válasza:
63%
Svábok lakta településen a 60 körüliek 80 % -a beszéli a Németet !A fiatalok meg könnyen megtanulják ! Kis unokaöcskös 11-éves beszél 4 nyelvet ! Amilyen nyelven szólnak hozá, azon válaszol !
nov. 22. 16:24
 12/13 Hurtu válasza:
100%
Az ükanyám szoftver fejlesztő volt. Már lyukkártyás volt a parazsas vasalója is. Csak binális számrendszerben tudok kommunikálni. Szerintem Te is tudsz lengyelül.
nov. 23. 17:46
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én felmenőim között lengyel, szerb és német ajkúak voltak, és anyám a bentlakásos iskolában megtanult latinul. Én egyik nyelven sem beszélek. Micsoda pech hogy nem öröklődik! Viszont ha nem is túl jól, de töröm az oroszt, az angolt és az eszperantót, és a külföldi nyaralások során ragadt rám egy kis olasz és spanyol, de nagyon kevés. Azért sört kérni a boltban mindegyiken tudok!

Látod ez a baj, hogy nem örökletes, hanem el kell sajátítani - mint minden más tudást! Még az olyan egyszerű dolgot is, mint hogy ne a gatyádba végezd a dolgod, azt is tanulni kell(ett)! Szörnyű csapás azoknak, akik utálnak tanulni!

nov. 26. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!