Tényleg nem érek semmit a nyelvtudásommal, ha a jól fogok beszélni németül, de angolul meg nem tudok?
Mindenki azt mondja eddig nekem, hogy ha nem tudok angolul, hiába beszélek más nyelvet, nem fognak felvenni sehova, mert a munkanyelv mindenhol az angol, és e mellett jó csak minden más nyelvtudás.
Nekem viszont most erős közép némettudásom van, amit felsőre akarok hozni. Milyen lehetőségeim lennének csak ezzel a nyelvtudással. Nem germanisztikás vagyok, hanem önszorgalomból tanultam a nyelvet, mert tetszett.
Jelenleg árufeltöltőként dolgozom, ide nem kell a német, de az angol is csak akkor ha esetleg véletlen nem futok össze egy külföldivel, aki segítséget kér, de nagyon gyenge a tudásom angolból. Nem igazán tetszett soha a nyelv. Igazán kiemelkedő szakmai tudásom, végzettségem nincs, mint pl. mérnök.
Szerintem pont az gondolja rosszul, aki szering egy B2-es angollal meg van oldva a világ összes gondja és jöhet elé bármilyen akadály meg fogja tudni oldani.
Még mindig igaz Közép-Európában, hogy a német hasznos, vagy akár hasznosabb is lehet.
Kimentek gyakorlatra évfolyamtársaim és egyenes fel voltak háborodva, hogy csak a szükséges dolgokat fordítják le nekik, van amikor nekik kellett utána kérdezni, mert nem tudtak semmit németül, csak angolul. Hát... mire számított valaki német nyelvterületen:D
A német értékes nyelvtudás, ne aggódj, az angolt viszont nyugodtan fejleszd mellette, mert tényleg van, amikor csak az az egyetlen közös nevező. Tehát ilyen alapkommmunikációs szinten jó, ha beszéled, pl. mi micsoda, meg legalább annyiban tudj segíteni/segítséget kérni, hogy irányt tudj adni, meg a számokat. A német után már egyáltalán nem olyan nehéz.
Ha hasonlattal kellene élnem azt mondanám, hogy az angol nyelv egy kabát, mindenkinek kell és mindenkinek van, akin nincs arra furán néznek.
Német megy egy sál, jó ha van, de nem létszükséglet. Szóval én az angolt erősen javaslom, még akkor is ha csak makogásig jutsz.
De a probléma az ez: "Igazán kiemelkedő szakmai tudásom, végzettségem nincs, mint pl. mérnök."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!