Hogyan fejlesszem a szóbeli angolomat?
Már nem egy állásinterjún sültem be amiatt, mert nem tudtam magam normálisan kifejezni verbálisan.
Írásban napi szinten kell angolt használnom, emailt írni, dokumentumokat szerkeszteni vagy fordítani, de szóban szinte soha és ez meg is látszik akkor, amikor meg is kell szólalni.
Ezt hogyan lehet gyakorolni?
önbizalom fejlesztése
a mindennapokban direkt angol kommunikációs másokkal gyakorlás céljából
"Írásban napi szinten kell angolt használnom, emailt írni, dokumentumokat szerkeszteni vagy fordítani, de szóban szinte soha és ez meg is látszik"
Ebből is látszik, hogy amit gyakorolsz, az megy. Tehát ami nem megy, azt gyakorolni kell. Ennyi.
De most őszintén?! A kérdező is eljutott odáig, hogy gyakorolnia kell, s azt kérdezi, hogy HOGYAN gyakoroljon. Nyilván azt is tudja, hogy a szóbeliség beszélgetéssel fejlődik. Én csak azt nem értem, hogy e két haszontalan válasz miért van felpontozva, az az egy meg, aki hasznos választ adott, le.
A Callan method egy remek beszéltető módszer, a teljesen kezdő szinttől a professzionálisig mindenkinek. Nem tudom, elérhető-e most Magyarországon. Ha esetleg nem, vannak idegennyelvi beszélgetőklubok, csak ezeken - a Callannal ellentétben - nincsenek natív hozzászólók, csak rémes magyar akcentussal nyomja mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!