Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy tanuljak meg gyorsan...

Hogy tanuljak meg gyorsan angolul?

Figyelt kérdés

Most kezdtem az egyetemet, és első félévben még nincs idegennyelv, de másodikban már lesz. Gimiben kb semmit nem tanultunk. Minden órán filmet néztünk magyarul, meg ritkán alapszavakból írtunk dolgozatot. Az érettségi épphogy meglett angolból. Mivel nem tanultunk semmit, így motivációm sem volt a nyelvtanulásra, így nem is érdekelt.

Most következő félévre tudnom kéne angolul, de nem tudom hogy kéne elkezdenem. Legalább annyit tudnom kéne, hogy értsem mit mond majd a tanár angolon, mert ráadásul szakmai angolunk lesz, én meg sima angolul se tudok.

Passzíválni nem opció, mert kilőttem a maximumot egyéb okok miatt.

Láttam a Hollywood nyelvstúdió hirdetését. Állítólag 3 hónap alatt megtanítanak angolul. Ez igaz lehet? Mert akkor nem érdekel a pénz, és beiratkozom oda. Valakinek valami tapasztala velük?

A szintem az kb ott kimerül, hogy egyszerű múlt/jelen/jövő + nagyon alapszavak.

A Duolingót két hónapja nyomkodom.

Egyéb tippek? Sürgős lenne!

szept. 11. 15:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Más nyelven sem tudok.
szept. 11. 15:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem lehet megtanítani, ha nem tanulsz. Szóval a válasz egyszerű, keress egy tanfolyamot és TANULJ!
szept. 11. 20:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább magántanárt javasolnék, aki csak a te felkészítéseddel foglalkozik az idő alatt. Első órán elmondod mi a célod, és az alapján próbál felhozni. Lehet maradnék utána is amíg az egyetemi tárgy tart. Házi megoldásban, vizsgára készülésben tud segíteni.
szept. 11. 21:05
 4/11 A kérdező kommentje:

Jó, de milyen tanfolyamot? Ma küldtem a Hollywood nyelvstúdiònak emailt. Más ilyen gyorsított dolgot nem találtam.

Állítólag ott egyszerre csak egy diákkal foglalkoznak.

szept. 11. 21:58
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként szerintem bármilyen intenzív tanfolyam megteszi. Ha tényleg nagyon nem megy akkor magántanár.

Az angol egy nagyon egyszerű nyelv, egyedül is meg tudnád tanulni fél év alatt B2-re, ha beletennéd a munkát.

szept. 11. 22:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Ezt elolvastad? Érted is?

“ A segítő tanár “mindig kéznél van”, így sohasem kell egyedül “megküzdened” a tananyaggal.”

Itt egyedül tanulsz, ha szükséged van segítségre, odahívod actanárt, aki nem csak veled foglalkozik, hanem mindenkivel aki épp nott van a szobában. Itt us motivácio kell, de nagy, hogy haladjál és megtanuld avkitűzött anyagot.

Ajánlom, olvasd el az egész hirdetésüket, mert nem vagy tisztában azzal , hogy mig igérnek.

szept. 12. 02:59
 7/11 A kérdező kommentje:

6, köszi! Írtam nekik, és jelentkeztem próbaórára hozzájuk.

Azt írták egyébként, hogy intenzív tanfolyamon be kell járni, de akkor mehetek amikor akarok. Szerintem, ha már kifizetem a pénzt, akkor biztos be fogok járni, ahogy ismerem magamat. Megnézzük mi lesz azon a próbaórán(ahol elvileg elmondanak mindent), aztán ha nem tetszik akkor próbálok valami másik intenzív tanfolyamot keresni.

Egyébként egy ideig tanulgattam otthon, magamtól az angolt, kb 5-6 hónapig, és eljutottam kb 8 igeidőig, meg fontos szerkezetig, aztán elment a motivációm és nem foglalkoztam tovább vele. :/ Akkoriban volt ingyenes a Könnyen, gyorsan angolul csatorna, és arról sokat megtanultam, amit mára sajnos el is felejtettem.

szept. 12. 09:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Persze, menj be próbaórára. Aztán majd meglátod mit és mit nem mondanak De amit ki akartam emelni, az hogy ez egy tanulószoba jellegũ tanfolyam, ahol van egy tanár aki kisegít ha kell. Tandíj attól függ hány órát akarsz megjelenni hetente/havonta. Maximum órák nem tünnek valami magasnak.
szept. 12. 11:23
 9/11 A kérdező kommentje:

Voltam a próbaórán. Nagyon jó volt. Tök fiatal, és kedves az oktatók csapata. A B2-es szintig 3 tanfolyam lesz, és azt mondta az oktatóm, hogy nem olyan vészes a helyzetem(volt ma szintfelmérő is), és van egy stabil alaptudásom, így a Boston programot elég gyorsítottan megcsinálnom. Amiket megcsináltam feladatokat ma azoknál mind megdicsért a tanár, és nagyon jól is esett. Igazából jól éreztem magamat, és várom a továbbiakat. A hétvégén megyek beiratkozni. Az ár elég húzós(félévre közel 700 ezer forint), de egy tanár-egy diák felállás van, és nem csoportos tanulás van, meg ez az összeg leszotva órákra nem drága. Állítólag februárra el kell érnem a B2-es szintet. Ha nem sikerül a nyelvvizsga, akkor addig járhatok ingyen, míg nem lesz sikeres a vizsga, de állítólag 98%-ban elsőre szokott mindenkinek sikerülni. Még 8 darab ajándék órát is kaptam.

Szóval nagyon kíváncsian várom a továbbiakat, aztán én meg gőzerővel oda fogom magam tenni, és tanulok, hogy bent maradhassak egyetemen.

Ezt csak azért írtam le, hogy hátha valaki szintén érdeklődne a nyelvsuli iránt.

szept. 18. 16:01
 10/11 anonim ***** válasza:
700ért én is megtanítanálak, Jesus 😂 Milyen árak vannak. Én egyedül készültem fel a nyelvvizsgára.
szept. 18. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!