Hogyan tanuljak meg gyorsan angolul? Vagy egyáltalán mit csináljak?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Féléve költöztünk angliába a szüleimmel. És én ugye a régi sulimban nem tanultam angolt csak németet, ezért nem beszélem a nyelvet és ez azért elég szívás...:/ Nagyon szeretnék megtanulni angolul de fogalmam sincs hogyan :( A sulim még föl is ajánlotta hogy segít de persze azóta sem lett belőle semmi, az angoltanárok meg nagyon drágák... És tudom hogy most sokan gondoljátok hogy hát én itt mit nyafogok merthát anyanyelvi környezetbe pikk-pakk megtanulhatom a nyelvet...De itt még az is közrejátszik hogy nagyon félénk vagyok és csendes, és nem is nagyon szólalok meg főleg amióta egyszer valamit rosszul mondtam és szemberöhögtek...bocsánat ezért a retardált kérdésért de egyszerűen nem tudom hogy hogyan is kezdjek hozzá, nagyon megszeretnék már tanulni, egy elég jó szinten! ha valaki facebook-on vagy nem is tudom hol írna angolul vagy valami az tök jó lenne! Előre is köszönöm a válaszokat! 16/L2014. jan. 6. 22:15
1/5 anonim válasza:
Kezdj el angol filmeket,sorozatokat nézni felirattal és amelyik szót nem tudod szótározd ki.De meg kell tudnod egy alap fokozatot :S
I am,You are,How old are you?,What's your name? Ezek mennek?
2/5 anonim válasza:
Kezd valami alap angol tankönyvvel nézd meg ,hogy egyáltalán hogy épül fel egy angol mondat a magyarhoz képest. Tanuld meg a személyes névmásokat meg az igeidőket, mit mikor használunk és szerintem kezd el kategorikusan bővíteni a szókincsed. Pl egyik nap tanuld meg ,hogy a moziba mik vannak...székek személyzet...képernyő stb a másik nap meg a strandos fürdős szavakat és kifejezéseket pl. Folyamatosan ellenőrizd magad és mint az első is írta nézz angol filmeket angol felirattal és szótárazz ha kell. Ha van egy alap tudásod már, bár nem tudom mennyi idős vagy de a számítógépes játékok annó nagyon sokat segítettek nekem. hallgass bele emberek beszélgetéseibe az utcán. Angliában seperc alatt meg lehet tanulni angolul bár az angolok elég randán beszélik a nyelvet...az amerikai angolt sokkal könnyebb megérteni.
3/5 anonim válasza:
Amit az előttem válaszolók írtak, mind nagyon jók.
Érdemes lenne kipróbálnod az Angolul könnyűszerrel című könyvet.
Én azzal tanultam meg angolul négy hónap alatt!
4/5 anonim válasza:
Én 1988 óta tanulok franciául, 1994 óta németül, 1997 óta angolul, de mégsem tudok egyetlen mondatot sem idegen nyelveken. Ennek oka, hogy nyelvenként 280 000 szó és kifejezés van, valamint rengeteg nyelvtani szabály. De ha érdekel, jó az ELO, a Duolingo, a magántanár, és nem árt megtanulni az angol-magyar kisszótárat sem.
5/5 anonim válasza:
#4-es vagyok. Tudok idegen nyelveken. Hazudtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!