Hogyan tanuljak meg viszonylag gyorsan angolul?
Már azért naggyából tudom az alapokat, de megszeretnék folyékonyan is tanulni angolul.
Sokan mondták hogy nézzek feliratos filmeket.(az a jobb ha angolul nézek magyar feliratos filmet, vagy magyarul angol feliratosat?)
Nézz végig egy sorozatot angolul magyar felirattal. Utána nézd végig ugyanezt angolul, angol felirattal. Ha nagyon profi vagy, nézd meg ismét felirat nélkül :D
Én ezt eljátszottam covid alatt mikor online oktatás volt. Többet ért mint az óráim.
Ami nekem segített:
A kocsiban folyamatosan megy Internetről az ABC (ausztrál rádió) vagy a BBC.
Nézek eredeti nyelven filmeket, sorozatokat. (az első egy két részt általában többször szoktam nézni, mire "a fülem megszokja")
Voltam nyelvterületen. Az rengeteget segített. Arra kell figyelni, hogy ne a társaiddal beszélgess, hanem a helyiekkel.
Szerintem hatékonyan csak magántanárral és teljes elmerülés módszerével lehet igazán. Azaz lehet, hogy a magántanárral van 1-2 órát tanulsz, de legjobb, ha a magyart kizárod utána is.
Nekem az volt a legjobb, mikor 1-2 napot így tudtam tölteni, akkor éreztem, hogy átáll a gondolkodásom (igaz addigra már b1-b2 körül voltam).
Csak ugye míg még kevés az ismeret valahogy ezt fel kéne építeni.
Semmilyen feliratosat. Nem tudsz koncentrslni a hallgatasra, megertesre es az olvasasra is.
Nem beszelve arrol, hogy sokszor a feliras elter a pontossagtol.
Az alap nyelvatni dolgokat muszáj megtanulnod, anélkül totál el leszel veszve. Mert sokkal könnyebb megtanulni valamit, ha érted a logikáját.
Persze gyerekként nem így tanulsz beszélni, de nem is vagy már gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!