Angolul hogy mondják, hogy “végrehajtó iroda”?
Létezik egyáltalán ez a szó angolszász nyelvi területen?
Mert hiába kerestem rá többféleképpen, sehogy sem sikerült kiderítenem, hogy egészem pontosan milyen kifejezést használnak erre a jogi/üzleti nyelvben. Egyik szótárban sem találtam meg a szót, még különböző végrehajtó irodák weboldalát is átböngésztem, hátha akad rajtuk angol nyelvű tartalom, de semmi.
Ilyesmikre gondolnék, de a Google alapján valahogy egyik sem tűnik validnak:
- Bailiff’s Office
- Enforcement Office
- Executive Office
Valaki, aki ilyen helyen dolgozik és/vagy jártas az angol jogi szaknyelvben tudna segíteni? Előre is köszönöm!
Amennyiben végrehajtás alatt a tulajdonjog visszavételéről van szó az a repossesion agency. Szlengben csak repo men-eknek hívják azokat a szerződéseseket akik a nem fizetett hitellel rendelkezőktől visszaveszik a vagyontárgyaikat.
Ha valamilyen bírósági ügy eredményeként történő végrehajtásról van szó az inkább a bailiff.
Köszönöm!
Arra gondolok, amikor például egy Telekom ügyfélnek több hónapos számlabefizetési vagy részletfizetési elmaradása van, ezért a Telekom felkér egy végrehajtó irodát, hogy nézzenek utána a tartozó ügyfélnek, miszerint milyen ingóságok, ingatlanok, bankszámlák, cégek, stb. vannak a nevén, és felszólítást követően, foglalják le az említett vagyont, illetve vagyontárgyakat a tartozás törlesztésének megkezdéséig.
Ez inkább az általad korábban említett esett eset, vagyis a repossesion agency, mintsem a bailiff, ugye?
Közben gyorsan rákerestem és azt hiszem, ez lesz az általam keresett fogalom.
Mármint a repossesion agency/company. Ezekre már ad ki értelmes találatokat a Google.
Még egyszer köszi! :)
Ha kimondottan jogi terminológiát szeretnél tudni, javaslom ezt az oldalt: [link]
Itt hivatalos iratok, szerződések, jogi szövegek vannak fent, amelyeket meg tudsz nézni több nyelven is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!