Bele merjek kezdeni a c2-es nyelvizsgába?
Figyelt kérdés
Meg megéri-e megszerezni?
C1 felsőfok már megvan. Sokar segített már munkatalálásban és felvételikor is.
Origó kétnyelvű nyelvizsgát tettem angolból (szóbeli 83% írásbeli 80%)
Mennyivel nehezebb?
aug. 2. 17:51
11/14 anonim válasza:
Azért a C2 nem biztos, hogy olyan, ahogy elképzeled, 9-es...
12/14 anonim válasza:
11, már csináltam, viszont nem magyarból.
De most elgondolkodtatál.
Milyen lehet egy magyar C2 nyelvvizsga? 🤔
Ennek utána is nézek, nem akarom szegény kérdező kérdését szétoffolni, amikor ő angolból szeretné ezt.
13/14 anonim válasza:
Sok anyanyelvi beszélő (pl. műveletlenebb ember) arra sem igazán képes, amit a C1-ről írnak (pl. "A nyelvet könnyeden és hatékonyan használja a különböző társadalmi és szakmai kapcsolatokban."), nem hogy arra, amit a C2-ről (pl. "stílusát a helyzethez igazítva ír le vagy fejt ki bármit, előadását logikusan szerkeszti meg").
14/14 anonim válasza:
"Azzal én is egyetértek, hogy kb olyan, mintha magyarul olyan szavakat kérdeznének, amit életedben nem használtál, olyan témákról kene választékos szókinccsel beszélni, amiről nem szoktál olvasni sem."Én nem értek egyet. Azért amiket eddig néztem C2 anyagokat, abban nem voltak agysebészeti vagy tengeralattjáró-technikai szakszavak. Hanem olyanok, melyeket a művelt ember ismer. Mint magyarul, ha valaki nem olvas, nem ismeri a korhely szót. Aki ismeri, annak esze ágában sincs rásütni azt, hogy na, ilyent én sosem használnék. Ha meg nem tudja, mi az a globális felmelegedés, nincs róla véleménye, akkor egy műveletlen tuskó - és még szóba sem került egy idegen nyelv :D . Meg hasonló divatos témák. Kijön C2-ről, és hangosan eldicsekszik, hogy valami okron (?) háborúról kérdeztek, de nekem fogalmam sem volt róla, én csak a blikkben a tévéműsort nézem meg, hogy mikor lesz megint Isaura? Hát ez nagyon égő lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!