Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Bele merjek kezdeni a c2-es...

Bele merjek kezdeni a c2-es nyelvizsgába?

Figyelt kérdés

Meg megéri-e megszerezni?

C1 felsőfok már megvan. Sokar segített már munkatalálásban és felvételikor is.

Origó kétnyelvű nyelvizsgát tettem angolból (szóbeli 83% írásbeli 80%)

Mennyivel nehezebb?

aug. 2. 17:51
A kérdező szavazást indított:
Igen, megéri
Nem, felesleges
16 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Keress olyan álláshirdetéseket, amelyeket szívesen megpályáznál, és nézd meg, kérnek-e C2-t. Nem kérnek.
aug. 2. 18:25
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

Én azt tanácsolom, hogy először nézd meg mennyire menne egy nemzetközi nyelvvizsga. Én origón átmentem 80% felett, viszont nemzetközi nyelvvizsga viszont akkor nem sikerült. (Bár nem angolon voltam, de az Origó és a nemzetközi nyelvvizsgák közti különbség ég és föld.) Azért tanácsolom ezt, mert Origón nincs C2.

Maga a C2-es nyelvvizsga szerintem is felesleges, hacsak nem kérik valahova a meglétét.

aug. 2. 18:28
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Felesleges és aránytalanul nehéz.
aug. 2. 18:38
 4/14 A kérdező kommentje:

#2 Inkább a hasznosság miatt raktam ki a kérdést. Elég magabiztos vagyok a nyelvtudásomban.

9-edikben letettem a középfokut azóta egy darab angol órán nem voltam. Most felvételi előtt megcsináltam a felsőfokut a pontok miatt. Egy kis nyelvtani felfrissítővel 100% is meg lehetett volna de lusta voltam egyszer is akármit átnézni szóval tanulás nélkül mentem el.

De ha semmi haszna nincs akkor nem csinálom meg. Gondoltam minnél magasabb annál jobb.

aug. 2. 18:50
 5/14 anonim ***** válasza:
34%

Mivel az emberiség folyamatosan hülyül, ezért minden vizsga követelményeiből folyamatosan engedni kell, különben egyszerűen nem lesz, aki képes lenne átmenni a vizsgákon. Ezt a folyamatot a C2 nyelvvizsgák egy része, konkrétan a Cambridge vizsgák csak jóval lassabban követik, így tűnik sokkal nehezebbnek manapság. Miközben a feladatok egy része pont olyan, mint a régi origós nyelvvizsga feladatai. Elvileg angolul kéne tudni hozzá, meglepő módon. Hogy mennyire hasznos, az attól függ, kell-e jó színvonalon angolul tudni, vagy nem. Ha a C1 tudás segített, akkor nyilván megvan a C2 tudással kapcsolatosan is ugyanaz a helyzet.

Hát, hogy drága, az egy dolog, manapság ez egy negyed nyaralás, vagy egy garnitúra téli gumi ára. A várható havi egymilliós fizetéshez képest meg lazac. Az amerikai C2-t, a TOEFL-et nem tartom semmire, a másik angolt, az IELTS-t nem ismerem belülről.

aug. 2. 19:12
 6/14 anonim ***** válasza:
(Nem Origósat akartam írni, régen azt Rigó utcának hívtuk)
aug. 3. 11:01
 7/14 Thunderfairy ***** válasza:
Valószinűleg C1 szinten már rendesen megértesz mindent angolul. Csak ha olyan szinten akarsz beszélni mintha anyanyelvű lennél, akkor tegyél le C2-őt.Máskülömben én sem érzem fontosnak a C2 szintet.
aug. 3. 20:37
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"Csak ha olyan szinten akarsz beszélni mintha anyanyelvű lennél, akkor tegyél le C2-őt."

Nem attól fog anyanyelvi szinten beszélni, hogy C2-t tesz...

aug. 5. 18:00
 9/14 anonim ***** válasza:

Azzal én is egyetértek, hogy kb olyan, mintha magyarul olyan szavakat kérdeznének, amit életedben nem használtál, olyan témákról kene választékos szókinccsel beszélni, amiről nem szoktál olvasni sem. Ráadásul ma már nem szükséges hivatalos leveleket írkálni, egy csomó magyar szerintem azt sem tudja hogy kell. Vagyis én nézem itt a Gyakorin, hogy néha milyen kérdéseket tesznek fel. Talán tegnap olvastam egy kérdést, hogy mit kell mondani akkor, ha visszahívsz valakit. Ugyanúgy fejfájást okoz egy gimnazistanak a karacsonyi húzásoknál 3 mondatot leírni arról, akit húzott és ez az én időmben sem volt másképp. De tényleg, keressetek ráerre a témára, kb tele van a GYIK segítségkérő kérdésekkel, hogy mit írjanak arról, akit húztak.

Egyetemen is sokszor én segítettem a csoporttársaknak TO-nak, a tanároknak vagy a titkárságra címzett email írni, mert olyan szinten nem tudták megírni.

Sőt, olyan is megesett, hogy a beadandóhát nem tudta megírni valaki, mert nem tudta hogyan kell.

Bevallom, nekem is vannak szavak, aminek a jelentésére rá kell keresnem és, ha pl egy szerződést kéne megírnom, vagy a nagykövetségre egy levelet, nekem sem menne Google nélkül.

Ráadásul nagyon sokszor megesik, hogy megállok, hogy ez ly vagy j, vagy automatikusan k-val ragozom e1 az ikes igéket.

Szóval meg se próbálnam magyarból a C2-őt, ha van ilyen, mert ha most így ahogy vagyok beesek egy nyelvvizsgára, megvágnak. Mégis anyanyelvi szinten beszélem a magyart.

Ráadásul idegennyelveknél hányszor tapasztaltam, hogy megtanítottak kifejezéseket, majd az anyanyelviek vagy a külföldről hazatérők mondták, hogy felejtsem el.

aug. 10. 23:11
 10/14 anonim ***** válasza:

Ja és a magyar közmondások is ott vannak, soknak a jelentését sem tudják a legtöbben.

Egyszer például elmeséltem valakinek, hogy elvesztettem egy fogadást, mire azt felelte, hogy "jól vigyázz, hogy mit kívánsz", aminek köze sincs a témához. Mégsem mondanám, hogy az illető ezért ne lenne anyanyelvi magyar. :)

aug. 10. 23:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!