Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha elolvasok egy olyan könyvet...

Ha elolvasok egy olyan könyvet angolul, ami engem érdekel, jobban fog menni az angol?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat!!

2024. júl. 2. 13:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Pontosan úgy van. Nem büszkeség kérdése. Ezek a tények. Ezeknek a gyerekeknek iskolában nem kellene angolt tanulniuk, mert már tudnak. Sokan le is teszik az emelt érettségit, pláne a nyelvvizsgát hamarabb. Velük annyi dolgom van, hogy az órán lehetőséget biztosítok témák magas szintű megvitatására, kijavítom és vizsgafelkészítő tanácsokkal látom el az írásbelijüket, és egyes nyelvtani jelenségekre felhívom a figyelmet. Erősebb fejlesztő munkát pedig azokkal végzek, akik nem tanulnak otthon ilyen önellátó módon.
2024. júl. 3. 13:07
 22/35 anonim ***** válasza:
0%

"az emelt érettségit, pláne a nyelvvizsgát"

Az ugyanaz, hiszen mindkettő B2 szintű, mégis úgy adod elő, mintha az emeltet nagyobb dolog lenne letenni...

"önellátó" = önálló

2024. júl. 3. 15:44
 23/35 anonim ***** válasza:

Nagyobb dolog, mert lényegesen nehezebb a nyelvvizsgánál. És ezen a tényen nem változtat az, hogy B2-ként könyvelik el. Valójában az emelt szintű vizsga, különösen a szóbeli annál följebb van.

Önellátót akartam írni, 21-es, csak nem képzeled, hogy majd te döntöd el, hogy én mit írok!

2024. júl. 3. 16:02
 24/35 anonim ***** válasza:

"lényegesen nehezebb a nyelvvizsgánál. És ezen a tényen nem változtat az, hogy B2-ként könyvelik el. Valójában az emelt szintű vizsga, különösen a szóbeli annál följebb van."

Akkor add be újításnak az akkreditációs bizottságnál, hogy legyen inkább felsőfokú nyelvvizsgának elkönyvelve, hadd röhögjenek egy jót! :D

Olyanok is elérik rajta a 60%-ot, hogy siralom... Főleg, amilyen pl. idén is volt, hogy többen azt hitték, összecserélték a dolgokat, és véletlenül középszintű feladatsort adtak emelten is...

Max. az elvárások nagyobbak a vizsgáztató tanárok részéről (akik ezzel ijesztgetik a saját diákjaikat is az érettségi előtt, azok meg el is hiszik...), de nem viccből van B2-re akkreditálva.

2024. júl. 3. 16:35
 25/35 anonim ***** válasza:
A szóbelit nyugodtan be lehetne adni az akkreditációs bizottsághoz, nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja. De a Use of English is nehezítő tényező, a legtöbb nyelvvizsgából már ki is vették, és nem véletlenül. Az pedig, hogy nehezebb, mint a B2-es nyelvvizsga, nem jelenti azt, hogy eléri a C1-et, bár nekem konkrétan analfabéta tanítványom átment az ECL C1-en.
2024. júl. 3. 16:41
 26/35 Thunderfairy ***** válasza:
Hangosan olvasd hogy fejlődjön a kiejtés is.
2024. júl. 4. 14:04
 27/35 anonim ***** válasza:

"Hangosan olvasd hogy fejlődjön a kiejtés is."

Attól nem "fejlődik a kiejtés"... Max. némi bátorságot adhat, ha egyre többször hallja saját magát angolul beszélni, mert így egyre természetesebben fog hangzani saját magának, egyre kevésbé lesz furcsa, szokatlan.

2024. júl. 4. 18:04
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

12 tényleg nem kell minden szót kiszótárazni. Csak amit nem ismer az ember. Például a könyv amit olvasok, átlagosan 1-2 oldalanként van olyan szó, vagy fogalom, amit meg kell néznem, hogy mit jelent. Így sokkal jobban megértem, hogy nit olvastam, mintha továbbmentem volna, és azon agyaltam volna, hogy körülbelül mit jelenthet, ezzel a következő sorokra sem megfelelően odafigyelve.

C1 nyelvvizsga és 100%-os emelt érettségivel a hátam mögött.

2024. júl. 4. 19:09
 29/35 anonim ***** válasza:
0%

"tényleg nem kell minden szót kiszótárazni. Csak amit nem ismer az ember. Például a könyv amit olvasok, átlagosan 1-2 oldalanként van olyan szó, vagy fogalom, amit meg kell néznem, hogy mit jelent. ... C1 nyelvvizsga és 100%-os emelt érettségivel a hátam mögött."

És szerinted a kérdező is ezen a szinten van? Nem úgy tűnik...

"azon agyaltam volna, hogy körülbelül mit jelenthet, ezzel a következő sorokra sem megfelelően odafigyelve"

OCD rulez

2024. júl. 4. 19:13
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
29 szerintem egy C1 és emelt érettségi nem nagy szám. Ez látható abból is, hogy ennyit kell szótáraznom egy kicsit komolyabb könyv esetében, és hogy rendszeresen újra kell mondatokat olvasnom, hogy tényleg megértsem. Haladhatnék gyorsabban, már végeztem volna vele. Csak akkor konkrétan semmit nem tudnék, hogy mi volt benne.
2024. júl. 4. 19:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!