Ilyen formában van értelme a német nyelv tanulásnak?
Figyelt kérdés
Jelen helyzetbe 12. Es vagyok és nemetből erettségizek májusban. Év elején eldöntöttem ,hogy szeretnék magántanárhoz is járni mert az iskolai felkészítést nem láttam elegendőnek. Október óta heti 2 német magánórára is járok amit úgy kezdtem ,hogy főképp a beszédet tanítsa mert az egyáltalán nem megy. Miutan elkezdtem az órákat kiderült ,hogy a nyelvtanban is több hiányosságom van. Igy október óta csak nyelvtanozunk a magánórákon és az adott nyelvtani részből tesz fel egy két peldamondatot ,hogy forditsam le írásban vagy szóban de ugy külön pl a szóbelire semmit nem tanított, se tételek se szituációk. És pár hónap és erettségi és még mindig ugy erzem nem tudok sokkal többet. Ez így rendben van es a tanár jól teszi ,hogy csak a nyelvtannal foglalkozik vagy velem van a probléma mert ezek utan már a beszédnek is mennie kéne? Ugy erzem soha nem fog menni ez a nyelv.Esetleg tipp hogyan gyakoroljak a szóbelire hatékonyan?jan. 28. 19:29
1/5 anonim válasza:
"Esetleg tipp hogyan gyakoroljak a szóbelire hatékonyan?"
Tanárral, csak nem a jelenlegivel.
2/5 anonim válasza:
Nemet anyanyelvü tanar lenne a legjobb a te esetedben. Vagy, ha meg tudod tenni, egy honapra kimenni Nemetorszagba egy intenziv tanfolyamra. Minden nap 4 ora. Ez lenne a leghatekonyabb.
3/5 anonim válasza:
Érettségire készülve elég valószínű hogy nem tud kimenni egy hónapra sehova, iskolába jár. Érettségi után jó ötlet amúgy, esetleg nyáron nézni valami ilyen lehetőséget, de ez most nem segít. Amit tehetsz, hogy megkéred a jelenlegi tanárod, hogy fókuszáljatok a beszédre, ha nem is 100%-ban,de építse bele az óráidba. Ha ezt nem sikerül, akkor válts tanárt, vannak online magántanárok is, sokan közülük kifejezetten arra specializálódnak, hogy a beszédet gyakoroltassák.
4/5 anonim válasza:
Szerintem a tanárod nagyon nem jól kezeli. Több idegen nyelven is beszélek folyékonyan, de nem úgy tanultam, hogy addig várunk a beszéddel mig nem tökéletes a nyelvtan. A tanárod most forditót farag belöled. És szerintem a tanárod sem tud folyékonyan németül, csak a nyelvtanfeladatokkal leplezi.
5/5 anonim válasza:
"leplezi"
Csak egy magyar tud ilyen rosszindulatú, savazós patkány lenni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!