Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kinek hogy megy az angol...

Kinek hogy megy az angol nyelvtan?

Figyelt kérdés

Én az alapokat értem, de a Present perfect and past és társai nekem már kínaiak..

Meg őszintén szólva nem is érdekel, így is megértenek az emberek, nem érzem kevesebbnek magam, most egy külföldi aki felköltözik magyarországra, ő is helytelenül használja a nyelvet..

Illetve, szerintem azért is tudom megtanulni nehezen, mert kb az angol nyelvtan teljesen más mint a magyar, és én a magyarral akarom összekötni, szerintem nem igaz, hogy könnyű az angol nyelvtan

tegnap 12:23
 1/3 anonim ***** válasza:
34%
Magyar specialitás hogy nyelvet úgy tanítanak, hogy nagyon a nyelvtant nyomatják. Külföldön a beszédre mennek, nézz angolul filmet abból tanulsz a legtöbbet.
tegnap 12:44
 2/3 A kérdező kommentje:

#1 de miért akarják így tanítani a nyelvet?

Szoktam feliratos filmeket nézni és azzal tényleg többet tanulok, de elég elszomorító, hogy itthon az a tanítás, hogy tankönyven keresztül…..

Lehetne sokkal “játékosabban” mert így csak a kedvemet veszik el

tegnap 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:
77%

Most magyarázza el neked az ember, hogy alap, hogy a magyar nyelvtant tudnod kell ahhoz, hogy az idegen nyelv nyelvtanát, a kettő közötti azonosságot, hasonlóságot, különbséget értelmezni tudd, s ezáltan tudatosan használni azvadott idegen nyelvet?

A nyelvtanában, szórendjében, szóhasználatában, kifejezésmódjában benne van az adott nép gondolkodásmódj.

A gondolkodásmódjában a történelme, kultúrtörténetes.

Tehát a tudatos nyelvtanulásban a nyelvtan kikerülhetetlen.

A módszer, hogy:

tanulj meg minél több leíró, elbeszélő és párbeszéd szöveget kívülről

-nézz adott nyelvű filmet

-hallgass adott nyelvű rádióműsorokat

-fordíts magyarra és vissza minél több köznyelvi szöveget.

tegnap 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!