Az "anywhere" szót a legtöbbször milyen értelemben használják az angolban?
A szószedet 6(!) jelentést hozott:
Sehol, sehová, bárhol, bárhová, valahol, valahová.
A példamondat:
I cannot see you anywhere.
Ami a szövegkörnyezet alapján nyilván ezt jelentheti:
"Nem látlak sehol"
Mindig így ki kell találni, hogy mi lehet a jelentése egy mondatban, vagy van egy elterjedt jelentés, ahogyan a brit/amerikai lakosság kb. 70%-ban használja az anywhere szót?
"Az a baj, hogy a módszereddel még oda sem tudsz eljutni, hogy egy szónak jelentését megértsed"
Le van írva, hogy mit jelent a szó.
Igaz, néhol ez nem egyértelmű, mint az anywhere esetében, de itt van ez az oldal, ahol majd megkérdezek másokat.
"Az történne, hogy baromi lassan haladnék. Nekem gyorsan kell tanulnom, mert nem vagyok már 15 éves. A magolással sokkal gyorsabban haladok, ha meg tudom mihez kötni a magolt szavakat, akkor még gyorsabban."
15. válaszoló vagyok. Én azért írtam amit, hogy már azokat a szavakat is tudd valamihez kötni. Pont te írod, hogy akkor gyorsabban haladsz.
Azt mond meg, hogy ha bemagolsz csak úgy random 500 szót, abból 1-2 hónap múlva mennyire fogsz emlékezni, mennyit fogsz tudni használni?
Ez azért van, mert ők baromi jó memóriával rendelkeznek.
Nincs jó memóriám, csak ha rengetegszer látom ugyanazt a szót, kifejezést megragad. Plusz a kontextus is segít.
Nálam ez fordítva működik. A jó nyelvtanulók azt mondják, hogy ők filmeket néztek stb. és úgy tanultak meg angolul. Büszkén mondják, hogy soha egy szót nem tanultak. Na, nekem ez nem megy!
(Nem azt mondom, hogy ne tudnék filmekből szavakat tanulni, de rám nem ragadnak a szavak, csak úgy szállingóznak.
Mostanában YouTube-on viszont elterjedtek a short videók, amiket anyanyelvi angol tanárok készítenek felirattal, és egy pár szó köré csinálnak egy általában humoros, szituációs jelenetet. Ez már inkább a segítségemre van, ugyanis pl. az amerikai akció filmek NEM nyelvtanulóknak készülnek)
Bemagolom a szavakat. Leírom őket többször.
Foglalkozom az angollal.
Aztán ha valahol látom a bemagolt szavakat, akkor eszembe jutnak. Pl. a seat (ülőhely) szót úgy tanultam meg, hogy bemagoltam, aztán a repülőjegyemen láttam, hogy hanyas seat. Onnantól sosem felejtettem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!