Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy álljak neki angolul olvasni?

Hogy álljak neki angolul olvasni?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy így fejleszthetném a nyelvtudásom ezért megvettem a The notebook-ot. Ezt a filmet kb 5x láttam ebből kifolyólag választottam a könyv változatát. Viszont félek, hogy nem fogom érteni. Egyáltalán hogyan csináljam, szótárazzak?

2024. máj. 4. 08:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"ezzel a technikával mennyire tudom feljavítani az angolom kb egy év alatt?"

Ha egy évig csak olvasni fogsz, nem feljavulni fogsz, hanem leromlani, mert még az a tudásod is passzívvá válik, ami most még aktív.

Ha valóban fejlődni akarsz, mindent kell csinálnod párhuzamosan: írni, olvasni, beszélni, szövegeket hallgatni, nyelvtanozni, szókincset fejleszteni, stb. Erre találták ki az angolórákat, az angoltanárokat, stb.

2024. máj. 4. 16:39
 12/20 anonim ***** válasza:
Kinyitsz egy angol könyvet… 🤷🏼‍♀️
2024. máj. 5. 10:34
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Hány oldalt sikerült elolvasni egy nap alatt?
2024. máj. 5. 11:08
 14/20 ludwigvan ***** válasza:
Én úgy csinálnám (meg így is csinálom), hogy letöltenék egy olyan könyvolvasó alkalmazást a telefonomra, ami tudja azt, hogy kijelölsz egy szövegrészt, és egyből kiírja magyarul (google fordítót használ), és ebbe beletenném a könyvet ebook formájában. Ha ilyen módon szótárazol, akkor maga a szótárazás elég kevés időt fog igényebe venni, és nem esel ki a olvasás élményéből (nagyon). Amit én használok, az a KyBook3. Be is lehet jelölni vele szövegrészeket, amik izgalmasak nyelvi szempontból - így utólag könnyen visszatalálsz hozzá, és meg tudod tanulni.
2024. máj. 8. 13:43
 15/20 anonim ***** válasza:

"Ha ilyen módon szótárazol"

...akkor nem szótárazol, és sosem tudod meg, hogy egy szót hogyan kell használni. Rendhagyó vagy hagyatlan harmadik alak, -ing-es vagy nadrágos vonzat, megszámlálható vagy állandóan elugráló, satöbbi. Még azt sem, hogy a google mellément-e, vagy nem.

2024. máj. 8. 14:29
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"akkor nem szótárazol, és sosem tudod meg, hogy egy szót hogyan kell használni. Rendhagyó vagy hagyatlan harmadik alak, -ing-es vagy nadrágos vonzat, megszámlálható vagy állandóan elugráló, satöbbi."

Mert te minden egyes szónak az összes ilyenjét megnézed, kijegyzeteled, és memorizálod, amikor szótárazol? Pl. annak a jelentéseit is, hogy get vagy take vagy put?... Nulla értelme van. Pont elég úgy szavakat tanulni olvasás kapcsán, hogy az adott szövegkörnyezetben előforduló jelentését és alakját tanuljuk meg a szónak.

2024. máj. 8. 14:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Én nem szótáraznék, szerintem csak elveszi az időt.

Persze ez függ a nyelvtudásod szintjétől.

Én sorozatokkal kezdtem, utána nyúltam angol könyvekhez. Az elején persze nagyon sok mindent nem értettem, de nagyon hamar hozzászokott az agyam és csak akkor kerestem ki egy szót, ha nagyon fontos volt a sztoriban és nem tudtam szövegkörnyezetből kitalálni.

Sorozatokkal, filmekkel hogy állsz?

Én az elején azokat nyomnám meg és ha az már nem okoz gondot akkor kezdeném az olvasást.

Sok sikert!! :)

2024. máj. 12. 11:36
 18/20 anonim ***** válasza:

"Mert te minden egyes szónak az összes ilyenjét megnézed, kijegyzeteled, és memorizálod, amikor szótárazol? Pl. annak a jelentéseit is, hogy get vagy take vagy put?... Nulla értelme van."

Eszed, mint a porcelán verébnek, mennyiségre és minőségre. Hol írtam én ilyeneket? A harmadik alakot hoztam fel példának... :D :D :D

2024. máj. 12. 13:06
 19/20 anonim ***** válasza:

"A harmadik alakot hoztam fel példának..."

Amnézia rulez... Egész az stb-ig elmentél:

"...akkor nem szótárazol, és sosem tudod meg, hogy egy szót hogyan kell használni. Rendhagyó vagy hagyatlan harmadik alak, -ing-es vagy nadrágos vonzat, megszámlálható vagy állandóan elugráló, satöbbi."

2024. máj. 12. 14:00
 20/20 ludwigvan ***** válasza:
100%

Hát, mint mondtam, ha olyan a szó vagy a kifejezés, hogy érdemesnek tartod jobban belemerülni, akkor meg tudod jelölni az alkalmazásban, és vissza tudsz hozzá térni, viszont abban a pillanatban nem nagyon zökkent ki az olvasás élményéből.

A harmadik alak problémádnak sem látom egyáltalán az értelmét. Ha egy olyan igét nem tudsz, ami ritka - megmondja neked a jelentését ez a program, és meg is tanulod, aztán egy év múlva előhúzod egy angol nyelvű beszélgetésben, és rosszul rakod múltidőbe, akkor mi van? Nem fogják érteni? Hogyha olyan szinten akarsz dumálni, hogy semmi ilyen hibát ne kövess el, akkor ahhoz a olvasás/szótárazásnál komolyabb módszerrel kell tanulnod.

2024. máj. 12. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!