Ha angolul kezdek olvasni, hamar elfárad az agyam. Ez javulni fog idővel?
Milyen szintű szöveget? Ezt ma találtam, és szerintem fárasztó olvasni:
"Érdekes, én pont fordítva vagyok vele"
Nyilván más a belső huzalozás. Én teljesen meglepve olvasom ezeket az elfáradok dolgokat (csak én elfogadom, hogy ilyen van). Mikor 25 éves koromban vonatoztam 3-5 órát, majd vizsgáztam egyet a műegyetemen, akkor volt jó a nap, ha a Déliben a könyvesboltban találtam valami olvasnivalót a visszaútra (egy átlagos Albatrosz sorozatos krimit a 3-5 órás visszaúton természetesen ki is olvastam, persze, ezek nem voltak vastagok). Cserébe, ha egy oktató videot (oktató videónak csúfolt szörmedvényt) nézek a dzsatubén, 2 perc után legszívesebben elrohannék.
8-as vagyok, és én sem ma voltam 25 éves. Én is rengeteget olvastam, ahol csak tudtam. Vonaton mindig, dettó, mint te.
Talán nekünk ezért könnyebb az olvasás. Mert mi nem a képernyőkhöz szoktunk, hanem az igazi könyvekhez.
Ezek alternatívája ma az e-book olvasó, az is hasonlóan jó.
Középszintű angoltudással elolvastam a Gyűrűk Urát angolul (is). Nem számított, hogy nem értek minden egyes szót meg kifejezést, a szövegkörnyezetből adódott a megértés. Nem is törekedtem rá, hogy mindent megértsek, az úgy tényleg nagyon fárasztó lett volna. Csak olvastam folyamatosan, legfeljebb akkor néztem utána egy szónak, ha már sokszor találkoztam vele, és még mindig nem értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!