Miért jó angolul olvasni?
Nem jobb, mint bármilyen másik nyelven.
De eredeti nyelven olvasni valamit, az sokkal jobb, mint fordításban. Ez mondjuk azt is jelenti, hogy eszembe sem jutna pl német szerzőtől angol fordítást olvasni, hanem akkor már elolvasom németül. De ugyanez igaz bármelyik nyelvre, amit ismerek.
Angolul olvasástól fejlődött a programozás és matektudásom (, mert ilyen szakirodalmat olvasok angolul). Jobb lett minden zh-m, projektem, beadandóm és hatékonyabb vagyok a munkámban.
"De eredeti nyelven olvasni valamit, az sokkal jobb, mint fordításban."
Nem Jobb, csak menőbb. Hallottam arról, hogy a Harry Potter eredetiben nem is olyan jó, de a magyar fordításban jobb.
Tehát, ha menő akarsz lenni, akkor eredetibe olvasod a Potter könyveket. De ha irodalmi szöveget akarsz, akkor fordításban. :))))
"Nem Jobb, csak menőbb. Hallottam arról, hogy a Harry Potter eredetiben nem is olyan jó, de a magyar fordításban jobb."
Hát, barátom, tudatlanságod és műveletlenséged elárultad ezzel. Alighanem azok közé tartozol, akik lusták mindennemű szellemi erőfeszítésre, és így sosem lesz használható nyelvtudásuk, vagy pedig azon kevesek közé tartozol, akik végletesen tehetségtelenek a nyelv terén.
De nekem volna egy jó tanácsom, keresd fel azt, aki ezt mondta, és húzzál be neki egyet, a következő kísérőszöveggel: te ostoba állat, te!
Egyébként a Harry Potter elég elemi angol, de a magyar fordítás meg még alacsonyabb színvonalú.
A Harry Potter csak egy ócska ponyvaregény, így aki azt mondta, hogy eredetiben nem olyan jó, és, hogy a magyar fordítás jobb, az értette az angol nyelvet. Te meg nem igazán tudsz angolul, de mivel ott van nálad egy nyelvvizsga, ezért már menőnek érzed magad. Inkább tanulj a bölcsebbtől. Mert égeted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!