Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olaszt vagy a németet választa...

Olaszt vagy a németet választanátok ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Nem azt várom valakitől, hogy eldöntse helyettem ezt a kérdést, egyszerűen csak tapasztalatokra vagy meglátásokra vagyok kiváncsi.

Szükséges lenne még egy nyelvet elsajátítanom az angol mellé. Az olasz nyelvet annyira szépnek tartom, nem divatból hanem csodálatos a hangzása, ha a némettel egyenrangú lenne nem is gondolkodnék rajta. Sajnos azonban a német hasznosabb itthon vagy Ausztria közelsége miatt is, viszont ez nem akkora szerelem, mint az olasz. Esetleg volt olyan aki nem a németet választotta és azzal is sikerült boldogulnia? Valóban csak a német lehet hasznos és jövedelmező?

ápr. 24. 16:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

De tudok olaszul és németül is:)

De nem fogok neked bizonygatni semmit

Ne szólj hozzá ahhoz amihez nem értesz.

ápr. 25. 17:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Én 3 év német tanulást cseréltem le olaszra. Olaszul közel anyanyelvi szinten beszélek, németül biztos nem jutottam volna el ilyen szintre, mert nem tetszett, és nem költöztem volna egyik német nyelvű országba sem. Később a nyugati országrészben éltem, igaz, hogy hatalmas igény volt a németre, de többezer ember beszélt németül. Olaszul viszont kevesen, főleg magas szinten. És tényleg rengeteg olasz érdekeltségű cég volt a környéken, illetve sok üzletember járt ide magyar cégekhez. Én sokat tolmácsoltam a rendőrségnek, bíróságnak is, mivel részben sok magyarnak akadt problémája Olaszországban, iletve sok olasznak nálunk is. A másik előny, hogy az olasz nyelvtudásomnak köszönhetően 1 év alatt megtanultam folyakonyan spanyolul.
ápr. 26. 02:52
 13/13 anonim ***** válasza:
Az olaszt.
ápr. 26. 21:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!