Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angolban a névszóragozás...

Az angolban a névszóragozás miért szünt meg?

Figyelt kérdés
Eddig A2-szinten tudtam angolul, de az utóbbi 6 hónapban elkezdtem továbbfejleszteni. Az az első pillanatban szemet ütött, hogy nincsenek esetei, nemei, prefixumai.

2024. ápr. 4. 08:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%

#8 Te annyira el vagy tájolódva, hogy időm sincs belemenni minden hülyeségbe, amit írtál, de ennyit azért szögezzünk le:

Az izoláló - flektáló - agglutináló besorolás nem három külön halmaz, hanem egy spektrum, és bizonyos elemei ide, bizonyos elemei oda tartoznak. Még jó, hogy egy nyelv sem tartozik szigorúan egyetlen csoportba, ezt soha nem is állította senki! Erősen félreértelmezted az anyagot, ha te ezt így fogtad fel.

A magyar elsődlegesen agglutináló nyelv. Ez nem jelenti azt, hogy nincsen pl. flektáló eleme (lásd: hó -> havas).

2024. ápr. 5. 23:44
 12/14 anonim ***** válasza:
52%

"Általános, hogy a végződések lekopnak a nyelv fejlődése során"

Igen, amikor az ősember kijött a barlangból, még nagyon-nagyon bonyolult ragozási rendszert használt, aztán egyre inkább lekoptak a végződések. :DD

2024. ápr. 6. 08:11
 13/14 webnyelv ***** válasza:
23%
11. Itt is megjelent a szokásos troll, aki csak kötekedni akar. Leírtad ugyanazt, mint én, és közben engem próbálsz minősíteni. Pont ugyanazt írtam, hogy nem sorolhatók be a nyelvek ezekbe a csoportokba, éppen ezért nincs is túl sok értelme ennek a csoportosításnak. Én a németet írtam, hogy flektálónak nevezik, pedig ez így nagyon pontatlan. Erre te a magyart említed, a magyarról én nem is írtam semmit. És hol van a cáfolat arra, amit írtam, hogy márpedig a német nem flektáló nyelv?? Az ilyen trollokat tiltsátok innen légy szíves, akik csak annyit tudnak írni a másiknak, hogy "el vagy tájolódva". Semmi érvelés, mert az hülyeség. Nem hülyeség, csak éppen nem értesz hozzá.
2024. ápr. 9. 13:32
 14/14 webnyelv ***** válasza:
0%
12. Honnan van neked információt arról, hogy az ősember milyen ragozási rendszert használt? Milyen fennmaradt nyelvemlékekkel tudnád ezt alátámasztani? Vagy egyáltalán honnan tudod, milyen nyelveket beszéltek nagyon régen? Nézd meg az indoeurópai alapnyelvet! Vagy nézd meg a latint, nézd meg az ősgermán nyelvet és nézd meg az utódait! De én szívesen olvasnék ellenpéldáról is!
2024. ápr. 9. 13:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!