Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor fogom érteni végre az...

Mikor fogom érteni végre az angol szövegeket?

Figyelt kérdés

Szóval suliban kb semmit nem tanultunk az angol órákon, mert olyan volt a tanár, hogy egy nulla. Kb nulla tudással mentem érettségizni is, aztán valahogy egy kegyelem kettessel átmentem, és ennyi. Most kb három hónapig jártam nyelvsuliba is, de az sem ért semmit. Konkrétan annyi volt a nyelvsuliban is, hogy valami vénasszony nyögdécselt nekünk a mikrofonban angolul halál lassan, és azt kellett egymás után 50-szer meghallgatni, meg alsó osztályos nyelvtant tanultunk, amiket már ötszáz éve ismertem. Kiíratkoztam onnan, és most elkezdtem tanulni egyedül a nyelvtant, meg tanácsolták, hogy nézzek filmet/sorozatot angolul. Nos, én BBC híreket nézek mostanában de egy félórás műsorból talán ha maximum 10 szót értek, akkor sokat mondok. Azt is mondták, hogy nem kell hogy feliratos legyen a műsor, elég ha hallgatom, így a híreket angolul hallgatom munkában, a filmeket pedig magyar felirattal nézem, illetve AI-jal szoktam angolul irogatni mindennap. Sajnos szókincsem nem sok van. Alapvető szavakat nem ismerek, amiket mindenki tud. Egy időben tanultam a Könnyen, gyorsan angolul csatornáról, és akkor jobban ment ez az egész. Összesen 10 igeidőig jutottam, azokat már fel tudtam ismerni, és tudtam velük mondatot is alkotni, azonban három évig abszolút nem foglalkoztam az angollal, csak annyira, hogy beiratkoztam a szar nyelvsuliba, ami nem ért semmit, és most megint ott tartok, hogy nem tudok semmit.

Nagyon idegesít, hogy nem értek szövegeket, nem értem a tv műsort, és nem tudok semmit.

Mikor lesz ez jobb? Aki tv-ből tanult meg annak mennyi idő kellett? Szavakat egyébként, hogy tanuljak? Üljek neki a szótárnak, és kezdjem el bemagolni? Sajna amit úgy ,,tanultam meg" azokra már abszolút nem is emlékszem, szóval nálam az nem hatásos. :/

És miért erőltetem? Mert egyetemre járok, és nekem itt kelleni fog majd az angol, és ez az egyetlen téma, ami komoly nehézséget okoz számomra. Ezen kívül szinte mindenből jeles vagyok, és nem szeretnék csak emiatt kibukni.

Jelenleg egyébként a B1-es szint a cél, ha arról van papírom, akkor tovább fogok gyúrni a B1-re, de megnézegettem a B1-es szintű feladatsorokat, és azokból is alig tudok valamit. Ha lenne a B1-ről papírom, akkor már esküszöm sírnék örömömben! Akkor már lenne motivációm a B2-höz is.

A Duolingot próbáltam végig csinálni, de felidegesített az is, hogy egy idő után nem értettem a mondatokat, meg nem értettem a nyelvtant, és ezért abbahagytam. Tudom, nem kellett volna, de nagyon elment a motivációm ezért.

Szóval nektek mennyi időbe telt mire megértettek például egy műsort/videót? Szavakat ti hogy tanultatok? Vagy van egyéb tippetek? Videójátékokkal nem játszom, ezért az kilőve. Próbáltam emberi levelezőtársat is keresni, de sajna mind eltűnt egy pár nap után(lehet nem bírták azt, hogy full szar az angolom, vagy unalmas voltam, nem tudom).

tegnap 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A Duolingo max ismételni jó, nagyon alap angol és nem tanít meg csak pár dologra.
tegnap 17:38
 2/6 anonim válasza:
87%

((Igen, a Duolingo jó nagyon nagyon alapra. Én is sokat tanultam videójátékokból. Ha valami szót nem értettem, kikerestem a jelentését. Meg persze YT-n is sokat tanultam, ott csak angol videókat nézek.))

Bár én magántanárhoz is járok heti 1 szer, ami tényleg nagyon sokat segít, és itt tanultam meg mindent, meg suliban is van angol, de ott szinte semmi sem új, mert már a különtanárral megtanultam régebben.

Szóval én olyan nyelvtanárral való tanulást javasolnék neked, ahol csakis veled foglalkozik abban az x időben. Ez sajnos drága mulatság.

tegnap 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Ne BBC hírekkel kezdj hallgatásnál, az még egy jobban tudónak is nehéz lehet. Keress a te szintednek megfelelő hangaanyagokat, videókat. Nyilván ha alig van szókincsed nem fogod érteni. Jelen pillanatban a hírek nézése arra lenne jó, hogy szokd az anyanyelvi beszédet.

Én szavakat úgy tanulok, hogy ebookom van, azon olvasok és ha valamelyik szót meg szeretném nézni rákattintok és megnézem mit jelent. Szavakat magolni én nem tudok, mert elfelejtem. Ha nagyon kell, akkor quizlettel és ankival szoktam.

tegnap 18:04
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Gyerekkorban kellett volna megtanulnod angolul, amikor voltál 8-10 éves.

A felnőttkkori idegen nyelvtanulás már nehézségekkel jár, ha nincs hozzá tehetséged.

Neked kell megtalálni a módszert, hogy mi működik

"Jelen pillanatban a hírek nézése arra lenne jó, hogy szokd az anyanyelvi beszédet."

Arra már nincs szüksége. Egy érettségizett emberről beszélünk, hallott már angol szöveget eleget. Neki mem megszoknia kellene a nyelvet, hanem megtanulnia.

ma 02:18
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

"Ne BBC hírekkel kezdj hallgatásnál, az még egy jobban tudónak is nehéz lehet."

Mennyire jobban tudónak?

Aki keni-vágja a 12 igeidőt meg tud 10 000 szót, annak biztos nem nehéz.

ma 02:24
 6/6 anonim ***** válasza:

A szavak magolását nem szokták azért nem szokták javasolni, mert ha random szavakat bemagolsz elfogod felejteni hamar, mert nincs mihez kötni.

Én a te helyedben témakörönként kezdeném el tanulgatni a szavakat (értsd: színek, ruhák, holmik, stb) kb vedd úgy, hogy régi angolórán vagy és van egy témakör amit átveszel.

( [link] (itt találsz ilyet is: [link] ez csak egy példa

Illetve olvass sokat angolul, ami nem megy szótárazd ki.

És a legfontosabb, érdekeljen amit csinálsz, mert úgy jobban fog menni :D

ma 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!