A magántanárod máshogy magyaráz, mint az iskolai nyelvtanárod? Más könyvből tanultok?
Miért jobb a magántanár myelvből?
Azt is hallottam, hogy páran az iskolai feladatokat beszélik meg előre, hogy jobban menjen.
Drága, ezért kérdezem, mennyire érné meg. Korrepetálás miatt, meg előbb-utóbb nyelvvizsga is kellene.
"Miért jobb a magántanár myelvből?"
Nem feltétlenül jobb. De ha egy tanár egyszerre tanít 16 gyereket (és az még egy ideális létszám a mai magyar közoktatásban), nem tud olyan tempóval, olyan módszerrel, olyan feladatokkal tanítani, ami ugyanolyan hatékony mind a 16 gyerek számára. Emiatt van az, hogy ugyanazon az órán van, aki szerint lassú a tempó, és miért kell agyonmagyarázni mindent, és van, aki szerint meg így is követhetetlenül gyors a tanár.
Ha elmész magántanárhoz, akkor ő csak veled fog foglalkozni. Olyan tempóban, olyan módszerrel, olyan feladatokkal, ami neked a legoptimálisabb. Ha valami nagyon nem megy, arra több időt szán, ha pedig látja, hogy valami nagyon jól megy, azt nem magyarázza agyon.
Ehhez nem okvetlenül kell sem másik könyv, sem más módszer, szimplán annyi, hogy könnyebben tudsz egy diákra figyelni, mint 16-ra, és könnyebben tudsz 1 diák számára órát tervezni, mint 16-nak.
Miért jobb a magántanár myelvből?
Konkrétan azt tanítja, ami neked nem megy, nem kell másokhoz és a tanrendhez igazodni
A másik hogy egy (jó) különtanár megkeresi azokat a módszereket, amikkel az adott tanítványa a legjobban tud tanulni, és azokat "erőlteti"
Például nálunk az iskolai órán nulla beszéd van, és nekem azon kívül minden más jól megy, ezt viszont tanár nélkül esélyem se lenne felfejleszteni
"Azt is hallottam, hogy páran az iskolai feladatokat beszélik meg előre, hogy jobban menjen." én is ismertem valakit, aki ezt csinálta, de alapvetően ugye nem erről kéne hogy szóljon a dolog
""Azt is hallottam, hogy páran az iskolai feladatokat beszélik meg előre, hogy jobban menjen." én is ismertem valakit, aki ezt csinálta, de alapvetően ugye nem erről kéne hogy szóljon a dolog"
Ha a kuncsaft konkrétan ezt kéri, miért ne lenne jó, ha ezt csinálja? Szolgáltatást végez, nem? Attól függ, hogy mi a cél. Lehet cél az is, hogy jobbak legyenek a jegyei...
"A magántanárod máshogy magyaráz, mint az iskolai nyelvtanárod?"
Mindenki másképp magyaráz, úgyhogy igen, másképp magyaráz, hiszen másik ember (mivel a magántanárod nem lehet az, aki az iskolai nyelvtanárod).
De mondjuk én bizonyos dolgokat pont ugyanúgy magyarázok el akkor is, amikor délelőtt az iskolában tanítok, meg akkor is, amikor délután magántanár vagyok. Pl. hogy mi a különbség a folyamatos meg az egyszerű múlt között, azt tökmindegy, hogy egyszerre csak egy, vagy 22 gyereknek mondom el, ugyanazt kell, hogy elmagyarázzam, ugyanazokat a tudnivalókat kell elmondanom, ha meg akarom tanítani. Az viszont nagy különbség, hogy amikor csak egy embernek magyarázom, sokkal nagyobb esély van rá, hogy oda is figyel rá, mint amekkora esély arra van, hogy a 22 közül is mind egyszerre odafigyel - főleg, mivel azok közülük, akiknek van magántanáruk, hajlamosak eleve csak félig figyelni, hiszen tudják, hogy akkor sincs semmi, ha nem figyelnek oda annyira, mert majd a magántanáruk elmagyarázza... Nagyrészt ebből élnek a magántanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!