Valaki tud holland nyelvtanárt vagy bármilyen képzést, ami nem néderlandisztika?
Sziasztok!
Egy ideje próbálok egyedül tanulni (főleg a pandémia alatt sok lehetőségem nem volt), de a duolingo és társai meg könyvek úgy érzem nem elegek. Tudnátok mondani helyet, vagy esetleg tippet adni?
Szia! Vannak jó online ingyenes holland tankönyvek a neten, amikkel szerintem egész jól lehet tanulni. Pl: De opmaat, (0-A2) annak a folytatása a Sprong,(A2-B1) majd a Finale (B1-B2)
Vagy az Contact! 1: Nederlands
Jó gyakorlás még a Jeugdjournaal applikáció is. (Hírek hollandul, vannak cikkek, és rövid, hosszabb videók is különböző témákban, illetve szavazások is, bizonyos kérdésekben, én nagyon ajánlom)
Szia! Ha nyelviskolát szeretnél, és tanfolyam is játszik, akkor őket tudom ajánlani: [link]
Igaz, nem tudom, milyen szinten vagy, szóval lehet, hogy a szinteden épp nem indul most kurzus. Ha nem változott azóta, akkor A1-2 szinten Taal Vitaalból tanulnak, B1 szinttől Taal Totaalból. Én azt nem szerettem, egyébként nem rossz, csak vannak jobbak, de gondolom mindenki hoz mindenhonnan anyagokat :) Ha kurzus nem játszik, csak magánóra, akkor is érdemes szerintem felvenni a kapcsolatot a nyelvsulival, szerintem kapsz segítséget ehhez is.
Jeugdjournaalra +1, a hsz-ban említett könyveket nem ismertem eddig, szóval köszönöm én is. Még a Nederlands in gang és folytatásaival (in actie, op niveau, naar perfectie) találkoztam, szerintem azok is jók, bár nem tudom, mennyire könnyű beszerezni online sajnos. Redditen r/learndutch-on az about résznél találsz egy discord meghívót, ha szeretnél chatelni anyanyelviekkel és tanulókkal.
Veel succes! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!